ŠPANJOLSKA - ŠVEDSKA: Tiki-taka ne šljaka

14.06.2021. 21:15:00

Od 21 sat igra se druga utakmica skupine E na Euru Španjolska Švedska. Spremite se za golove jer su Švedi u nizu od sedam uzastopnih utakmica s barem jednim zabijenim golom.

Španjolci pak garantiraju golove na obje strane, pet utakmica zaredom obje su reprezentacije zabile barem po gol kad bi Furija Roja izašla na travnjak. Vidjet ćemo koliko je pripreme Luisa Enriquea uznemirio pozitivan nalaz Sergija Busquetsa na COVID.

TIJEK UTAKMICE

Španjolci imali 76 posto posjeda lopte, ali nisu uspjeli probiti švedski bunker

Dani Olmo bio je na terenu do 74. minute, ali napustio ga je frustriran.

 
Alexander Isak (Foto: Afp)

U susretu 1. kola E skupine Europskog prvenstva reprezentacije Španjolske Švedske su u Sevilli odigrale bez pogodaka.

Bila je to utakmica u kojoj je "Furija" dominirala i imala nekoliko odličnih prilika no nije uspjela svladati sjajno raspoloženog Robina Olsena.

Švedska parkirala bus

Švedska se koncentrirala na obranu, a svoje prilike je tražila iz kontri. Dva puta je zaprijetila i oba puta su to bile gol prilike, no napadači Isak i Berg nisu uspjeli zabiti.

Za Španjolce je do 74. minute igrao bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo koji je bio među boljim igračima u španjolskim redovima.

Iznenađenje na vrhu

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Slovačka je u St Peterburgu pobijedila Poljsku sa 2-1 i nakon prvog kola vodi na ljestvici.

Slovaci su poveli u 18. minuti autogolom golmana Wojciecha Szczesnyja. Pucao je Robert Mak, Szczesny je obranio, no lopta se od stative odbila u poljskog vratara i završila u golu.

Dani Olmo
Dani Olmo (Foto: Afp)

Poljska je izjednačila u 46. minuti golom Karola Linettyja, a možda i ključni trenutak se dogodio u 62. minuti kada je Grzegorz Krychowiaka isključen zbog drugog žutog kartona.

Slovaci su igrača više iskoristili u 69. minuti kada je Milan Škriniar zabio za 2-1 nakon ubačaja iz kornera. U posljednjim trenucima susreta Poljska je imala sjajnu priliku za izjednačenje, no Bednarek je pucao pored gola.

Popravni za Španjolce protiv Poljaka

U drugom kolu 18. lipnja se sastaju Švedska i Slovačka (St Peterburg), a dan kasnije Španjolska i Poljska (Sevilla).

Zadnje kolo je na rasporedu 23. lipnja, a sastaju se Španjolska - Slovačka (Sevilla), te Švedska - Poljska (St Peterburg). 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Izvor: gol.hr/Foto: gol.hr

Izvorni autor: gol.hr/Foto: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.