ODLIČNE VIJESTI! Hrvatska pobjeđuje: Stožeri diljem zemlje prijavljuju 0 novih slučajeva

04.04.2020. 11:15:00

U Hrvatskoj je do sada potvrđeno 1079 slučajeva zaraze koronavirusom. Izliječene su 92 osobe, a osam osoba je preminulo. Jučer je u otkriveno 68 novih slučajeva što je 20 više novih slučajeva nego prethodnog dana. U epidemiološkom smislu Hrvatska za sada i dalje dobro stoji, broj zaraženih kontrolirano raste što je  važno zbog ravnomjernog opterećenja zdravstvenog sustava.

Voditeljica Nacionalnog stožera i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Alemka Markotić nada se da bi za tri tjedna epidemija mogla doseći vrhunac te da bi tada broj oboljelih mogao početi padati. Nove informacije o broju zaraženih bit će poznate u 14 sati na redovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Nema novih slučajeva ni u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih osoba zaraženih koronavirusom, a svih 11 testova poslanih u protekla 24 sata negativni su, priopćio je u subotu Stožer Civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Među poslanim testovima bili su i kontakti jučer potvrđenog zaraženog koronavirusom policijskog djelatnika iz Bjelovara.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tako je i dalje koronavurusom zaraženo ukupno šest osoba, a dodatne dvije osobe koje se vode statistički kao zaražene pod Bjelovarsko-bilogorsku županiju, imaju samo prebivalište na području županije, iako su testirani i liječe se na zagrebačkom području, navode iz Stožera.

“Slušajmo i dalje i pridržavajmo se savjeta struke, jer samokontrolom smanjujemo mogućnost širenja zaraze. Budimo pametni i odgovorni na dobrobit nas samih, naših obitelji i cijele zajednice”, poručuju iz Stožera Civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Novih 6 slučajeva u Krapinsko-zagorskoj županiji

Na području Krapinsko-zagorske županije je u subotu evidentirano ukupno 76 osoba zaraženih koronavirusom. U odnosu na jučerašnje podatke Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, evidentirano je novih šest osoba pozitivnih na koronavirus. Novoevidentirane osobe dolaze s područja Grada Pregrade (2), Grada Oroslavja (1), Općine Petrovsko (2) i Općine Jesenje (1).

Nema novooboljelih ni u Šibensko-kninskoj županiji

U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa. Na Odjelu infektologije hospitalizirano je deset pacijenata pozitivnih na virus SARS-CoV-2, od jučer je jedna osoba primljena, a tri su otpuštene. Tri pacijenta i dalje su na respiratoru u KBC Split. Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca, priopćeno je iz županije.

Bandić pozvao Plenkovića da se stvori bolji Imunološki zavod

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je premijera Plenkovića da se krene u učinkovitiju borbu i u stvaranje boljeg imunološkog zavoda. “Trošak plaća tih ljudi je između 30 i 40 milijuna kuna, a oni čekaju što će dalje biti. To nije dobro i moja je poruka da krenemo u to jučer. U kriznim vremenima se treba uvijek pouzdati najprije u vlastite snage”, kazao je i dodao da Grad želi sudjelovati u financiranju troškova.

“Drive in će od idućeg tjedna biti u dva doma zdravlja od tri, a uskoro će biti u sva tri doma zdravlja u gradu. Našim sugrađanima će biti omogućeno da testiranje naprave u svojim domovima zdravlje, a testovi će dolaziti u zavod”, istaknuo je.

Drugi dan za redom u Istri nema novooboljelih

Stožer civilne zaštite Istarske županije priopćio je da je ispitano 29 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih drugi dan za redom, ukupno četvrti put ovaj tjedan. Dva pacijenta su tijekom dana izliječena.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Tom Dubravec / CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.