Oklopnjacima na dva kilometra od granice s Kosovom

27.09.2021. 12:42:00

Nastavljaju se velike napetosti na granici Srbije i Kosova.

Jutros su viđeni pripadnici Vojske Srbije na putu koji vodi do Jarinja.

Trenutno su tu četiri oklopna vozila koja su od granice, odnosno od administrativne linije, kako je naziva Srbija, udaljena manje od dva kilometra, javlja RTS.

Vojska Srbije je u povišenoj borbenoj spremnosti zbog situacije na sjeveru Kosova, a u protekla tri dana ovo područje su nadlijetale borbene letjelice Vojske Srbije.

Ne povlače se ni pripadnici specijalne jedinice kosovske policije s kosovske strane.

Podsjetimo, Srbi se već osmi dan okupljaju i zahtijevaju povlačenje uredbe o probnim tablicama za automobile iz Srbije. Srbi blokiraju magistralne pravce Raška – Leposavić i Ribariće – Zubin Potok.

Srpski mediji pod kontrolom Vučića objavili su u nedjelju video snimak niskog preleta borbenih zrakoplova Soko J-22 Orao iznad prijelaza Jarinja, administrativne crte između Srbije i Kosova, a zapravo granice između Republike Kosovo i Republike Srbije.

Jučerašnja snimka srpskih Orlova, ne baš uspjelog jurišnika-bombardera iz doba SFRJ, završava preletom helikoptera KFOR-a. To je zapravo letjelica Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171SH koja je raspoređena kao dio međunarodnih snaga u toj državi.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/ Foto: N1

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.