Okrugli stol: Hrvatski radio Vukovar 1991. - profesionalno ratno izvještavanje nekad i danas - utorak, 07.11.2023. u 19 sati - Fakultet političkih znanosti

06.11.2023. 09:48:00

Poštovani,

          javljam se uime udruge "Za Vukovar" sa molbom da u svojim programima najavite/popratite okrugli stol i panel raspravu na temu: Hrvatski radio Vukovar 1991. - profesionalno ratno izvještavanje nekad i danas, koji će se održati u utorak, 7. studenoga 2023., u 19:00 sati, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Trg Drage Iblera 10, (Importanne Galleria, II. kat), u organizaciji udruge "Za Vukovar" Fakulteta političkih znanosti u Zagrebupovodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i Dana Fakulteta

 

Sudionici okruglog stola su:  dr. sc. Josip Esterajher, glavni i odgovorni urednik Hrvatskog radija Vukovar i Vukovarskih novina 1991.

                                                      Višnja Kamenski, ratna izvjestiteljica HTV-a iz Vukovara 1991. 

                                                      prof. dr. sc. Marina Mučalo, ratna izvjestiteljica Hrvatskog radija 1991.

                                                      Zrinka Grancarić, ratna izvjestiteljica HTV-a iz Ukrajine 2022. 

                                                      Maja Sever, predsjednica Europske federacije novinara (video-poziv)                                                              

Moderatori: prof. dr. sc. Marina Mučalo, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu

                      Damir Luka Saftić, Udruga "Za Vukovar"                  

 

image.png

Potrebna su bila nepuna tri mjeseca da glasovi Siniše Glavaševića, Alenke Mirković, Vesne Vuković, Zvezdane Polovine i Josipa Esterajhera - novinara Hrvatskog radija Vukovar 1991. postanu za svakoga od nas jednako bliski i prepoznatljivi glasovi iz opkoljenog Vukovara - grada koji je odlučio ostati nepokoren i opstati, jednako tako radijski izvještaji Marine Mučalo s Domovinskih bojišta i televizijski izvještaji Višnje Kamenski s istočnoslavonskog bojišta pišući tako povijest profesionalnog ratnog izvještavanja, koje je danas relevantnije no ikad, o čemu će govoriti HTV-ova izvjestiteljica Zrinka Grancarić, ne samo zbog ratnih sukoba, nego i zbog značajnih promjena potaknutih tehnološkim napretkom.

Molimo Vas svoj dolazak potvrdite ovdje

S poštovanjem, srdačan pozdrav,

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: Za Vukovar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.