OPET NAVALA NA CIJEPLJENJE: Gužve na velesajmu

17.12.2021. 15:55:00

Na zagrebačkom Velesajmu ponovno su velike gužve za cijepljenje, a kako javlja  N1, najviše građana došlo je po booster dozu.

Na zagrebačkom Velesajmu može se cijepiti i bez prethodne najave, ali pri dolasku na cijepljenje prednost imaju građani koji su se prethodno naručili putem jedne od dostupnih platformi.

“Dosad su na Velesajmu bile četiri kolone, za prvu, drugu i treću dozu te za strane državljane. Sada je jedna kolona za sve one građane koji su naručeni, druga za sve one koji su stigli nakon javnog poziva i treća za trudnice i osobe s invaliditetom. U četvrti dio cijepnog pukta mogu doći strani državljani”, javlja reporterka N1 Ivana Kopčić.

U Zagrebu je prema podacima HZJZ  s najmanje dvije doze cijepljeno 47% ukupnog stanovništva grada, odnosno oko 59% punoljetnog stanovništva.

Cijepljenje bez najave

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) organizira dva punkta za cijepljenje bez najavljivanja. Cijepljenje na obje lokacije organizirano je za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću/docjepnu dozu cjepiva.

Prvi punkt organiziran je u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16.00 do 20.00 sati i svake subote od 10.00 do 14.00 sati. U subotu 25. prosinca 2021. i 1. siječnja 2022. cijepni punkt neće raditi.

Drugi punkt građanima je na raspolaganju svakim radnim danom od 14.00 do 18.00 sati u Ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu. Građani na istoj adresi mogu primiti i treću dozu cjepiva svaki radni dan od 14.00 do 18.00 sati. Na dane 24. i 31. prosinca punkt radi od 9 do 12 sati.

Uz to, građani se mogu cijepiti protiv covida i u nekim ljekarnama, a popis ljekarni diljem Hrvatske u kojima se građani mogu cijepiti možete pogledati OVDJE.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: N1/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.