Otvoreni plamen izazvao požar u Domu za starije

28.09.2020. 17:58:00

Uzrok požara koji je u nedjelju navečer buknuo u Domu za starije i nemoćne osobe u Dugom Ratu, u kojem su poginule dvije osobe, a jedna je primljena u splitsku bolnicu, otvoreni je plamen ili žar, priopćeno je u ponedjeljak na stranicama splitskoga Općinskog državnog odvjetništva.

Kako se navodi u priopćenju, u vezi s požarom u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe u Dugom Ratu koji je buknuo u nedjelju u 19,20 sati, zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu danas je vodila očevid u suradnji s policijskim djelatnicima splitsko-dalmatinske Policijske uprave, inspektorom za zaštitu na radu te vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu. 

"Nakon provedenog očevida, prema dosad utvrđenom, uzrok požara je otvoreni plamen ili žar. U požaru su smrtno stradale dvije ženske osobe rođene 1937. i 1942. godine, a jedna je ženska osoba rođena 1950. zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda hospitalizirana u KBC-u Split", navodi se u priopćenju.

Po nalogu Općinskoga državnog odvjetništva, provest će se obdukcija, a poduzet će se potrebne izvidne i druge radnje i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti u kojima se dogodila ta tragedija, navodi se na kraju priopćenja.

 

Izvor: Hina/Foto:Fah

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.