Ovo nije upisao u biografiju! Tomislav Tomašević kadar je Ive Sanadera!

20.05.2021. 22:35:00

Favorit zagrebačkih lokalnih izbora Tomislav Tomašević, koji je u očima javnosti ljevičarski simbol otpora vladajućim političkim garniturama, poglavito vladajućoj stranci poput HDZ-a,  imao je funkciju u Vladi na koju je došao ni manje ni više nego u vrijeme vladavine Ive Sanadera

Zanimljivo je kako taj podatak nigdje nije istaknut u službenoj biografiji Tomislava Tomaševića.

No, o  Tomaševićevom angažmanu u vrijeme Ive Sanadera i tadašnje HDZ-ove Vlade svjedoči službena objava dostupna u Narodnim novinama.

Radi se o ‘Rješenje o imenovanju predsjednice, zamjenika predsjednice, članova i tajnice Savjeta za mlade Vlade RH‘ i to na temelju Zakona o Vladi Republike Hrvatske. To je rješenje Vlada RH donijela na sjednici održanoj 28. travnja 2006. godine a radilo o imenovanju predsjednice, zamjenika predsjednice, članova i tajnice Savjeta za mlade. Za predsjednicu je imenovana Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, predsjednicom Savjeta za mlade, po položaju.

Za zamjenike su imenovani: Dragan Primorac, tadašnji ministar znanosti, obrazovanja i športa te Neven Ljubičić, tadašnji ministar zdravstva i socijalne skrbi te Tomislav Ivić. Za članove Savjeta za mlade, imenovani su: Rut Carek, Martin Oršolić, Blanka Žic Grgat, Gordana Kolić Lenuzzi, Zdenka Ninić, Jadranka Cigelj Jakimova, Zora Raboteg Šarić, Vedrana Spajić Vrkaš, Vlasta Ilišin, Igor Filajdić, Tomislav Tomašević, Mirela Varović i Toni Maglica.

Na toj su funkciji bili dvije godine. Odluku o njihovom razrješenju potpisao je tadašnji premijer Ivo Sanader 15. svibnja 2008. godine.

Autentičnost ovog dokumenta možete pogledati direktno u arhivi narodnih novina >>> OVDJE

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.