OVO SU 14 HRVATSKIH ZAPOVJEDNIKA KOJE TRAŽI BiH: Među njima su i Miljavac, Lošo, ali i Petar Stipetić!?

08.08.2021. 08:15:00

Iz Bosne i Hercegovine su u Zagreb stigle “međunarodne zamolnice tužiteljstva Bosne i Hercegovine” koje se odnose na postupke protiv hrvatskih ratnih zapovjednika.

Državni tajnik u ministarstvu pravosuđa Josip Salapić za Dnevnik Nove TV potvrdio je primitak dokumenata, da bi potom isti izvor objavio da je riječ upravo o zamolnici za preuzimanjem kaznenog progona protiv više umirovljenih hrvatskih ratnih zapovjednika iz operacije Bljesak te da ih se tereti za kaznena djela ratnog zločina.

Prema neslužbenim izvorima, Dnevnik Nove TV je objavio kako su na popisu 14 časnika, Pavao Miljavac, Mladen Markač, Marijan Mareković, Davor Domazet-Lošo, Vinko Vrbanac, Luka Džanko, zatim Renato Romić, Željko Verkaz, Rudolf Lokner, Vlado Gavrić i Zapovjednik topništva Gašljević.

Na popisu su, dodaju, i preminuli – Petar Stipetić, Imra Agotić i  Ivan Basarac.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: Daniel Radman/Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.