Paljuv u VRO "Maslenica"

22.01.2021. 11:19:00

Na facebook stranici "I love PALJUV" administratori su se prisjetili VRO "Maslenica 93" i oslobađanja svojeg mjesta, te poginulih  hrvatskih branitelja.
Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: 
"Prije 28 godina, 22. siječnja 1993. godine, započela je jedna od najuspješnijih oslobodilačkih operacija Hrvatske vojske, operacija Maslenica, koja je okrenula dotadašnji tijek Domovinskog rata, a njenom izvedbom u svega 72 sata ponovno su spojeni odsječeni dijelovi srednje i sjeverne Hrvatske sa ostatkom Domovine.
Prvoga dana oslobođeni su Rovanjska, Maslenica, Novsko ždrilo, Podgradina, Islam Latinski, Islam Grčki i Kašić, a sljedećih dana Babindub, zračna luka Zemunik, Crno, Murvica, Smoković, PALJUV, dijelovi Škabrnje i Podgradine, a strateški iznimno važno bilo je preuzimanje nadzora nad širim područjem Velike i Male Bobije, Tulovih greda i Malog Alana na Velebitu odakle su hrvatske snage mogle kontrolirati Obrovac i Gračac.
Do kraja operacije poginulo je 126 hrvatskih vojnika, a od toga dva paljuška viteza i branitelja ♥️JOSO BAKIĆ i MARINKO GNJATOVIĆ ♥️
 
Neka im je svima vječna slava i hvala za stvaranje nezavisne i suverene države Hrvatske ????????????????
U prilogu slike branitelja na Masleničkom mostu, tijek operacije i slike poginulih paljuških viteza.
"...zato zora svice, zato dan se budi
hvala im na svemu, slobodni smo ljudi"... !"

Izvor: I love Paljuv - fb/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.