Papa poslao upozorenje svijetu

19.04.2020. 18:15:00

Papa Franjo zauzeo se danas za obuhvatnu viziju svijeta nakon pandemije koronavirusa, upozorivši da bi nas mogao pogoditi još gori virus, virus sebične indiferentnosti, ako izostane globalna solidarnost ili ako neki sektori društva budu isključeni iz oporavka, prenosi BHRT.

Papa je napustio Vatikan prvi put u više od mjesec dana kako bi služio misu u skoro praznoj crkvi nekoliko ulica dalje u povodu Nedjelje Božjeg milosrđa ili Malog Uskrsa.

U homiliji na misi, kao i u tradicionalnoj nedjeljnoj poruci koja je slijedila, Papa je upozorio da oporavak ne smije nikoga izostaviti i da je sada vrijeme da se isprave nepravde u svijetu jer one narušavaju zdravlje cijele ljudske obitelji.

– Sada, kada nas očekuje spor i mukotrpan oporavak od pandemije, postoji opasnost da zaboravimo one koji su zaostali – rekao je Papa u homiliji u crkvi Duha svetoga u Saksonskom okrugu, svetištu Božijeg milosrđa.

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.