PAUCI UZ HOS Veterani dobili slom živaca: ‘Jugo-Srbe riješili smo 90-ih, a Jugo-Hrvate tek trebamo’

24.10.2023. 19:52:00

Ponukani najnovijim događajem koji nazivaju kukavičkim napadom na Republiku Hrvatsku, njene simbole i obilježja pod kojima je stvorena država, veterani 4. gardijske brigade dali su u potporu pripadnicima 9. bojne HOS-a koji sada intenzivno tragaju za nepoznatom osobom koja je uništila njihov spomenik poginulim suborcima. .

“Najnoviji kukavički-zločinački čin, uništavanje spomenika IX bojne HOS – au ulici Ruđera Boškovića smatramo terorističkim činom 'hrabrog domoljuba' koji pod okriljem slobode, maskiran, bez imalo srama 'hrabro' spomenik napada, sveti simbol postrojbe koja je u utkala 40 života , svojih prijatelja, braće i sestara. Udruga veterana 4. gardijske brigade, taj i takve činove najoštrije osuđuje i poziva mjerodavne institucije da toga i takve 'junake' privedu te osude za terorizam, jer što je napad na simbole i obilježja iz pobjedničkog Domovinskog rata ako nije terorizam?”

Foto: Udruga veterana 4. gardijske brigade

Pitaju se i zašto ti 'hrabri junaci' takve stvari rade pod okriljem noći, a ne po danu:

“Po danu bi dobili ono što im pripada”

“Vjerojatno jer znaju da bi po danu dobili ono što im pripada. Ovo nije prvi, a bojimo se ni zadnji put da se ovakve stvari događaju našim svetinjama. Stoga, molimo, apeliramo i zahtijevamo da mjerodavni ovakvim stvarima konačno stanje na kraju. Po svemu ispada da smo se sa 'Jugo-Srbima' obračunali 90-ih godina kao 'Jugo-Hrvatima' tek trebamo”, kažu veterani 4. gardijske brigade i za kraj dodaju:

“Poštovani pripadnici HOS-a, imate punu podršku Udruge veterana 4. gardijske brigade, da se ustrajete na svom putu, u čuvanju uspomena na svoju postrojbu i sve one koji su dali najviše za slobodu – svoje živote.”

Izvor: dnevno.hr/Foto:Veterani 4. gardijske brigade

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.