Pavičić Vukičević potvrdila da će voditi Zagreb do lokalnih izbora

28.02.2021. 12:42:00

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević potvrdila je da će sukladno zakonskoj proceduri nastaviti voditi Grad Zagreb do lokalnih izbora o čemu će prvo kontaktirati i obavijestiti ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu

Pavičić Vukičević ističe kako Stručna služba gradonačelnika na čelu s pročelnicom Andreom Šulentić prvo mora obavijestiti ministra pravosuđa i uprave Malenicu.

“Po zakonu, osoba koja je prvi zamjenik na listi, a to sam ja, preuzima”, naglasila je Pavičić Vukičević.

Prema proceduri u slučaju smrti gradonačelnika nakon dvije godine mandata, do izbora grad vodi netko od njegovih zamjenika.

Jelena Pavičić Vukičević je suradnica Bandića od početaka njegove karijere, a sama ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju gradom jer je bila i zamjenica i pročelnica.

Kada je Bandić 2000. prvi put izabran za gradonačelnika bila je tajnica zagrebačke gradske organizacije SDP-a i zastupnica u Gradskoj skupštini. Tri godine kasnije, 2003., postaje saborska zastupnica, 2008. pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. po prvi put i zamjenica gradonačelnika.

Drugi put Bandićevom zamjenicom postaje 2017. na neposrednim lokalnim izborima.

Jelena Pavičić Vukičević je i potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti.

(Hina)

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Izvorni autor: HINA/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.