Peternel: Zašto stradali građani ovise o solidarnosti? Gdje su robne rezerve?

30.12.2020. 17:00:00

“Zašto stradali građani ovise o solidarnosti? Gdje je država? Gdje su robne rezerve? Otvaranje računa za skupljanje pomoći! Što je s novcem iz riznice? Zašto u 21. stoljeću itko unesrećen ovisi o doniranim dekama, vestama, keksima i sokovima? Gdje su programi za krizna stanja? Koja je uloga vojske i civilne zaštite u elementarnim nepogodama? Što je uopće mala Petrinja za kapacitete jedne države?”, postavio je niz pitanja dr. sc. Igor Peternel predstojnik Ureda potpredsjednika Hrvatskoga sabora Miroslava Škore i predsjednik Odbora za ljudska prava Domovinskog pokreta.

“Zamislite što bi bilo da je ovako stradao grad tipa Rijeke ili Karlovca?”, također je upozorio.

Komentar dr. sc. Peternela prenosimo u cijelosti:

“Lucija i ja sudjelovali smo u doniranju odjeće i deka. Uvijek se odazovemo akcijama solidarnosti i to podržavamo jer znamo da je nažalost nužno. Solidarnost je važna, ali kao dodana vrijednost, a ne primarna i nužna!

Postavlja se međutim ponovo isto pitanje – zašto stradali građani ovise o solidarnosti? Gdje je država? Gdje su robne rezerve? Otvaranje računa za skupljanje pomoći! Što je s novcem iz riznice? Zašto u 21. stoljeću itko unesrećen ovisi o doniranim dekama, vestama, keksima i sokovima? Gdje su programi za krizna stanja? Koja je uloga vojske i civilne zaštite u elementarnim nepogodama?

Što je uopće mala Petrinja za kapacitete jedne države? Zamislite što bi bilo da je ovako stradao grad tipa Rijeke ili Karlovca?

Država postoji zato da bi pomogla ugroženim i nastradalim skupinama i to joj je jedna od osnovnih uloga!

Koju i opet ne čini!”, zaključno je upozorio dr. sc. Peternel.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: gs/FAH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.