Plenković poslao poruku oporbi: Zapitajte se jeste li za zdrav razum ili ćete slijediti lažni narativ

16.10.2024. 11:14:00

U Zagrebu se u srijedu održava 32. sjednica Vlade. Na dnevnom je redu prijedlog izmjena i dopuna Zakona o minimalnoj plaći (EU) te prijedlog izmjena i dopuna Zakona o tržištu rada.

“Slijedom jučerašnjeg izvješća o radu Vlade, mislim da je to prigoda da i javnosti i zastupnicima predstavimo glavne naglaske naših postignuća”, započeo je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Podsjetili smo da smo u vremenima krize očuvali socijalnu koheziju, radna mjesta, osnažili hrvatsko gospodarstvo i uz pakete pomoći smo omogićili ostvarenje strateških ciljeva”, dodao je.

Podsjetio je na rast plaća, mirovina, visoku zaposlenost i nisku nezasposlenost.

“Najavili smo i nove aktivnosti, prije svega iznos minimalne plaće 970 bruto eura s 1.1. iduće godine. Sve je to na tragu našeg ambicioznog plana da prosječna plaća bude 1600 eura na kraju našeg trećeg mandata”, dodao je.

“Ovo jučer je bila prilika da govorimo o važnim međunarodnim temama, jačanja međunarodnim položaja RH, nasuprot aktivnostima dijela oporbe koja prati Milanovića u slabljenju međunarodnog položaja u NATO-u i EU-u”, poručio je Plenković.

“Wiesbaden je zadsad u Njemačkoj i ne namjerava otići u neku drugu zemlju. Lažne informacije od strane oporbe i to što se prave nevještima, čak i kad hrvatski mediji postave upit NATO-u i NATO odgovori da ako vojnici budu poslani u Wiesbaden bit će tamo, a ne u Ukrajini, još uvijek im nije jasno znači li to slanje vojnika u Ukrajinu”, kazao je Plenković.

Poručio je da lažne teze plasira Milanović, a oporba ga slijedi u tome. Dodao je i da “Milanović stalno gura Hrvatsku u proruski narativ i ruši našu zapadnu pripadnosti, radi nam se međunarodni problem gdje naši saveznici u NATO-u više neće biti sigurni jemso li tu”, kazao je Plenković.

Na kraju je poslao i poruku oprobi. “Oporbi poruka, kad dođe glasovanje u Saboru, zapitajte se jeste li za Hrvatsku u EU-u, NATO-u, za zdrav razum ili ćete slijediti lažni narativ da se šalju vojnici u Ukrajinu.”

Izvor: n1/Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.