Plenković poslao poruku u Rijeku: Nema teoretske šanse da ne preporučuju cijepljenje AstraZenecom starijima. To je nedopustivo, promijenit ćemo zakon!

15.02.2021. 16:09:00

Premijer Andrej Plenković boravi u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a započeo ga je obilaskom gradilišta Pelješkog mosta na Komarni nakon čega je stigao u Dubrovnik gdje je bio na otvorenju Studentskog doma, a nakon toga odgovarao je na novinarska pitanja

Na otvorenju Studentskog doma istaknuo je da je ovo vrijedan projekt i da je već 170 studenata u njemu smješteno.

'Ovaj studentski dom predstavlja snažan iskorak u obrazovanju. Ovo su projekti realizirani u četiri i pol godine. To nije kampanja nego kontinuitet rada. Maksimalan je naglasak stavljen da osobito južni dio ove županije ne bude u podređenom položaju', naglasio je.

Upitan oko cijepljenja i ruskog cjepiva Sputnik V kazao je da će se dvostava cjepiva Pfizera, Moderne i AstraZenece ubrzati, a što se tiče ruskog cjepiva naveo je da je Rusija spremna isporučiti i da se trenutno razgovara s HALMED-om što se može učiniti i pravno da se ne povvrjedi pravna stečevina EU.

'Kad EMA odobri, bit će moguće ta cjepiva koristiti i u Hrvatskoj. Moramo biti samo sigurni u javno-zdravstvenom pogledu', kazao je.

Komentirajući cijepljenje preko reda kazao je da je pozdravio nove protokole HZJZ-a i da očekuje da se svi toga pridržavaju. 'Svi moraju voditi računa o prioritetima'. kazao je Plenković. Naveo je da je cijepljenje političara bilo u promotivne svrhe i da se sada sve više ljudi želi cijepiti.

'Nema šanse da se više dogodi ovo što se sada događa da županijski zavod Primorsko-goranske županije ne želi cijepiti ljude starije od 65 cjepivom AstraZenece. Zato mi je krivo, promijenit ćemo zakon o NZJZ. To ne dolazi u obzir. Ne može županijski zavod odvraćati ljude od naputka nacionalnog zavoda. AstraZeneca štiti od najbitnijeg, nema smrtnih posljedica i hospitalizacija', kazao je Plenković.

Uz predsjednika Vlade na jugu Hrvatske su ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Izvor: tportal.hr/Foto: screenshot N1

Izvorni autor: V. B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.