Pljesak i uzvici u Tomaševićom stožeru nakon objave izlaznih anketa

30.05.2021. 19:21:00

Atmosferu u stožeru zeleno-lijevoga bloka u Muzeju suvremene umjetnosti prati HRT-ova Kristina Bojić. Tomislav Tomašević večeras imamo samo jednog protivnika - Miroslava Škoru. Posljednja dva tjedna igrala se posve nova utakmica, nova taktika u kampanji koja se svela uglavnom na optužbe i obranu. Možemo su govorili da je riječ o prljavoj kampanji, i kako je zasad poznato ona bi mogla imati i svoj pravni epilog.

Borić: Vjerojatno ćemo podnijeti tužbe

Prema prvim izlaznim anketama Tomislav Tomašević dobiva 68  posto glasova. Zadovoljni su u stožeru platforme Možemo. Rada Borić iz Nove ljevice rekla je da su građani potvrdili ono što su u prvom krugu govorili, ali naglašava da je riječ o izlaznim anketama te da treba pričekati da se svi glasovi zbroje.

- Možemo biti zadovoljni, ali moramo biti odgovorni da se nakon 20 godina grad preuzima da bi bio pravedniji, transparentniji, da bi se svima dale jednake mogućnosti svim građanima, od javne nabave do podrške građanima u javnim interesima grada Zagreba, rekla je Rada Borić u Dnevniku HTV-a.

Upitana što mogu građanima obećati ako se izlazne ankete obistine, Borić je rekla:

- Možemo im garantirati nekoliko stvari, a jedna od prvih je da ćemo se truditi pokazati da ovaj grad može prodisati, da može bolje, da može biti jednakiji, da može biti zelen, da može biti transparentan oko proračuna. Mislim da će nas građani morati podržati da učinimo svi zajedno grad onakvim kakav smo sanjali, dodala je.

- Vodila se prljava kampanja. Građani su prepoznali da smo mi govorili o programima, kako učiniti grad zdravijim za sve nas. Netko se bavio temama i klevetama, lažima, vidjet ćemo što ćemo  s tim kad sve prođe. To je opasno za budućnost Hrvatske, rekla je Borić dodajući da će vjerojatno podnijeti tužbe.

Dok se iščekuju prvi neslužbeni rezultati, polako pristižu članovi platforme Možemo i Nove ljevice - Ivana Kekin, Rada Borić, Danijela Dolenec. Dolazak Tomislava Tomaševića očekuje se svakog trena. Tomašević, kao i zadnji put, neće davati izjave sve dok ne budu poznati konačni rezultati svih biračkih mjesta. 

Ono što je poznato - je stanje u Skupštini, 23 mandata platforme Možemo, zajedno s 5 SDP-ovih, mogu do većine. No u zadnja dva tjedna nisu htjeli reći jesu li se dogovorili te tko će biti na čelu Skupštine.

Sigurno je da će u Zagrebu večeras zapuhati novi vjetrovi. Zagreb će nakon 20 godina dobiti novog gradonačelnika, a Zagrepčani su već u 1. krugu rekli da su spremni na radikalni zaokret. 

Izlaznost je u 2. krugu u Zagrebu nešto veća nego u 1.krugu. Očito je jednom od dvoje kandidata za zagrebačkog gradonačelnika uspjelo motivirati svoje biračko tijelo.

Izvor: HRT

Izvorni autor: HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.