Počinje povijesni Croatia rally

22.04.2021. 12:09:00

Danas počinje jedan od najvećih sportskih događaja zadnjih godina u Hrvatskoj. Svečano otvaranje i ceremonijalni start WRC Croatia Rallya, treće utrke Svjetskog prvenstva u reliju, predviđeni su za 18 sati kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Tijekom vikenda najbolji svjetski vozači svladavat će zavoje od Žumberačkog gorja, preko Sljemena do Hrvatskog zagorja.

Među uglednicima koji dolaze su predsjednik Svjetske automobilske asocijacije Jean Todt te bivši vozač Formule 1 Jacques Villeneuve.

Hrvatska televizija na Drugom programu pratit će reli u posebnom programu u kojem ćete moći vidjeti studijske emisije, sažetke i izravne prijenose tri brzinska ispita. U petak ćemo u večernjem terminu emitirati najzanimljivije detalje prvog dana, a u subotu ćemo prenositi dva brzinska ispita, a u nedjelju tzv. “power stage” i svečano proglašenje pobjednika.

Za Croatia Rally je potvrđen nastup 68 posada, a Hrvatska će imati šestoricu predstavnika, Viliama Prodana, Martina Ravenščaka, Krešimira Ravenščaka, Ivicu Siladića, Matea Butorca i Željka Magličića, ali nažalost niti jednog u najjačoj WRC klasi, u kojoj je trebao nastupiti Niko Pulić, no odustao je zbog zaraze koronavirusom, piše HRT.

Izvor: narod.hr/PDN/Foto: rally-croatia.com

Izvorni autor: narod.hr

Autor: