Pogledajte kako je ovaj saborski zastupnik čestitao Božić katolicima, a kako pravoslavcima!

10.01.2020. 16:04:00

Rijetko kad netko napiše božićnu čestitku koja toliko odiše mržnjom kao što je to uradio nezavisni saborski zastupnik, bivši Mostovac, Marko Vučetić. Ako već nekom nemate što lijepo za reći povodom blagdana, onda bi minimum pristojnosti bio ne “čestitati”, naročito za političara.

U povodu katoličkog Božića na Twitteru je obavio: “Svima koji slave, želim sretan Božić, a onima koji ne slave, želim sreću koja će im trebati zbog onih koji slave!”

Četrnaest dana kasnije, kad Božić proslavljaju pravoslavni vjernici čestitku je sročio u posve drugačijem tonu: “Svima koji danas slave rođenje Kristovo, kao i svima onima koji se raduju što žive u zemlji mnogih pozitivnih i mirotvornih identiteta, želim sve najbolje! Mir Božiji – Hristos se rodi!”

Na prvi status je dobio odgovore poput:

“Bolje da nisi ni čestitao onda.. Možeš li makar običnu čestitku zaželjeti bez malicioznosti…”

“Ovo je nedostojno čovjeka.”

Pored toga, proslavio se nedavno još jednim “zabavnim” statusom kad je komentirao pozive da se ne glasa ni za Milanovića ni za Kolindu Grabar-Kitarović:

“Ne čudi kada desničari pozivaju da se u 2. krugu izbora prekriži glasački listić ili ne pristupi biračkom mjestu.

Zar se i Pavelić, nakon sloma politike nasilja i nacionalističkog orgijanja, nije prepustio hitrim nogama i bijegu od odgovornosti?

Nacionalizam ne počiva na kontinuitetu i odgovornosti, nego na dezerterima i dezerterstvu, po potrebi prekriženom”.

Možda bi netko Vučetiću trebao objasniti da je poništenje listića isto tako posve legitiman izbor u demokraciji?

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.