POJEDNOSTAVITE SI ŽIVOT Evo kako ćete najlakše pobrisati prašinu sa nezgodnih mjesta u domu - može biti brzo i lako

15.09.2021. 12:55:00

Biljke

- Sobne biljke su uvijek prašnjave, a tako se lako čiste sušilom za kosu. Samo ga upalite da puše hladno i lagano otpušite prašinu s lišća. Trebat će vam svega nekoliko minuta da biljke opet budu čiste - savjetuje stručnjakinja za čišćenje Wendy Mallins.

Ovo je, također, zgodan trik za police s knjigama. Samo otpušite prašinu pomoću sušila za kosu, a zatim je usisajte s poda - dodala je.

Iza radijatora

- Sve što trebate za čišćenje prašine iza radijatora su ravnalo koje se može savinuti i krpica. Krpicu samo omotajte oko ravnala, učvrstite gumicom i zatim gurnite iza radijatora - objasnila je Wendy

Žaluzine

Najbolji način da ih održavate čistima je da ih redovito čistite. Uzmite veliku čarapu, one pahuljaste teksture su najbolje, pa je stavite na ruku i pređite njome po svakoj rebrenici. Lako je - savjetuje.

Tipkovnice i elektronika

Očistim ih brzo i jednostavno pomoću komprimiranog zraka za čišćenje (takav sprej može se kupiti i u našim trgovinama). To je sjajan trik, jer nekoliko brzih naleta komprimiranog zraka očistit će tipkovnice super brzo - kaže ova stručnjakinja.

Sitni ukrasi u domu

- Koristite mekanu, čistu četkicu za šminku i njome uklanjajte prašinu sa sitnih, krhkih predmeta. Te četkice djeluju poput mini perjanice i mogu ući u bilo koje područje gdje se skuplja prašina - rekla je i dodala da su takve četkice odlične i za uklanjanje prašine s maketa.

Sjenila na lampama

Nemojte ni pomisliti za ovaj posao uzeti usisivač! Radije posegnite za ljepljivim valjkom kojim uklanjate dlačice s odjeće. Samo prođite po sjenilu gore dolje i sva prašina će ostati na valjku. Ne može jednostavnije - kaže.

Otvori u sušilici rublja

- Najbolji alat za ovaj zadatak nalazi se na najnevjerojatnijim mjestima: u dječjim kompletima za slikanje. One male četkice od spužve odlične su za jednostavno brisanje malih ventilacijskih otvora, a čišćenje tih otvora je izuzetno važno da bi sušilice rublja radila kako treba - savjetuje Wendy.

Zidovi i lajsne

- Čak se i zidovi s vremenom zapraše, ali moguće ih je brzo i jednostavno očistiti pomoću krpe od mikrovlakana pričvršćene na četku za čišćenje podova. Samo omotajte krpu oko četke, pričvrstite je elastičnim trakama i nježno pomičite gore dolje po zidovima i lajsnama- pojasnila je, a prenosi The Sun.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Tina Kos/Foto: Dreamstime

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.