Policajac kazne od vozača godinama trpao u svoj džep. Uzeo 831.000 kuna!

01.04.2022. 15:30:00

Uskok je pokrenuo istragu protiv policajca (55) za kojeg se sumnja da je novac od kazni godinama trpao u svoj džep te ‘maznuo’ čak 831.000 kuna.

Navodno je to činio od siječnja 2013. do ožujka prošle godine, dakle punih osam godina, a da nitko od mjerodavnih iz Policijske uprave to nije primijetio. Činio je to u Belišću, Valpovu i Osijeku kako policijski službenik Policijske postaje Belišće.

“U tom razdoblju je od policijskih službenika preuzeo ukupno 1,95 milijuna kuna, a potom dio tako primljenog novca nije uplatio u državni proračun, već ga je zadržao za sebe, čime je oštetio proračun i sebi pribavio protupravnu korist u iznosu od najmanje 831.000 kuna”, ističu danas u Uskoku.

Potom je u službenoj evidenciji MUP-a lažirao dokumentaciju o naplaćenim iznosima novčanih kazni i vremenu njihove naplate, odnosno o zaduženju obrazaca za prekršajne kazne. Riječ je o kaznama za prekršaje u prometu.

“Prilikom redovnih godišnjih inventura u razdoblju od 2013. do 2020. godine u liste Inventure robe unio je neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unijete podatke”, stoji u rješenju o provođenju istrage.

Policajac je suspendiran i udaljen iz službe do okončanja postupka.

Izvor: danica.hr/Foto: danica.hr

Izvorni autor: danica.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.