Policija 62-godišnjaka iz Negoslavaca, koji je nedostupan pravosuđu, sumnjiči za ratni zločin u Petrovcima

16.02.2021. 17:22:00

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, proveli su kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje da je 62-godišnji hrvatski državljanin iz Negoslavaca počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. 

„Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je tada 34-godišnjak iz Negoslavaca u studenom 1991. godine, kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba iz Negoslavaca, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju mjesta Petrovci te protuzakonito uhitio i iz obiteljske kuće nasilno u nepoznatom smjeru odveo civilnu osobu, tada 45-godišnjeg hrvatskog državljanina, gdje je žrtva teško fizički zlostavljana, a od zadobivenih ozljeda je nastupila smrt“, izvijestio je MUP.

Protiv osumnjičenog 62-godišnjaka policija je 15. veljače 2021. godine nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“. Osumnjičeni je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske.

Izvor: Press032/PDN/Foto: Ivan Matić

Izvorni autor: Press032

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.