Policija je riješila slučaj bivšeg šefa u SOA-i kojeg se povezuje s Josipom Rimac. Kažu da nije ubojstvo

23.03.2021. 10:36:00

Utvrđeno je da njegova smrt nije posljedica kaznenog djela

Šibenska policija oglasila se o slučaju Tonija Matasa, direktora sigurnosti Hrvatske pošte i bivšeg šefa zadarske SOA-e, upletenog u aferu Josipe Rimac. Kažu da je počinio samoubojstvo. On je u nedjelju pronađen prostrijeljene glave u automobilu nedaleko Knina, piše Telegram.hr .

Uz Matasovo tijelo pronađen je pištolj, a navodno i oproštajno pismo u kojem je naveo kako si život oduzima zbog pritiska oko afera u koje je bio upleten. Zbog tih afera je, neslužbeno smo doznali, bio i na ispitivanju u USKOK-u krajem prošlog tjedna. Svega nekoliko sati kasnije prostrijelio se u automobilu. Sada je to potvrdila i policija.

Službeno očitovanje policije

Objavili su da je tijelo muškarca pronađeno u nedjelju oko 12 sati na području Kravlje drage, nedaleko Knina.

“Provedenim mjerama i radnjama od strane policije, kao i obavljenom obdukcijom u Općoj i veteranskoj bolnici u Kninu, utvrđeno je da se radi o 50-godišnjaku. Njegova smrt nije posljedica kaznenog djela”, izjavio je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

Policija će, dodaje Pavić, o svemu što je poduzela i utvrdila obavijestiti Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Tko je bio Toni Matas?

Nakon neuspjele instalacije na čelno mjesto SOA-e 2016., Matas neko vrijeme nije bio u fokusu javnosti. Skrasio se u Hrvatskoj pošti najprije kao zamjenik šefa sigurnosti, a zatim i kao direktor tog sektora.

Njegovo ime u medijima se ponovno našlo kada se doznalo da je uoči uhićenja pomogao Josipi Rimac, a sumnjalo se i da ju je povezao s ulagačima s kojima je na kraju završila pod istragom.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO:Telegram.hr

Izvorni autor: Ana Raić Knežević/Telegram.hr

Autor: