Policija otkrila uzrok požara kod Segeta Gornjeg, evo zbog čega je izgorjelo 800 hektara maslinika, borovine...

03.08.2021. 16:19:00

Iskrenje dalekovoda uzrokovalo je veliki požar u Segetu Gornjem, u kojem je od ponedjeljka ujutro do utorka izgorjelo oko 800 hektara niskog raslinja, makije, borovine i maslina, priopćila je popodne splitska policija.

Policija je u svom kratkom priopćenju navela da je očevidom ​u​tvrđeno kako je uzrok ​požara iskrenje dalekovoda uzrokovano kratkim spojem nastalim kao posljedica građevinskih radova. O svemu utvrđenome ​policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo​, najavili su​.

Ukupno je do sada u gašenju ​požara, koji je izbio u ponedjeljak nakon 10 sati, ​sudjelovalo 194 vatrogasca s 49 vatrogasnih vozila iz​ JVP-a Split, Trogir, Sinj i Podstrana te DVD-a Trogir, Okruk, Marina, Solin, Seget-Vranjica, Slatine, Kaštel Gomilica, Mladost, Kaštela, Vranjic, Dugopolje, Split, Omiš i Dugi Rat, DIP-a​ Split te pripadnici PP NOS-a HV-a.

​"​Situacija je trenutno puno bolja. Otvorenog plamena više nema, samo povremena​ manja izdimljavanja na jugoistočnom dijelu požarišta. Tijekom noći je došlo do​ razbuktavanja pa je vatra zaprijetila i objektima. Angažirali smo odmah i dodatne​ snage s makarskog područja. Možemo reći kako je zahvaljujući velikim naporima​ vatrogasaca sve brzo stavljeno pod nadzor pa nema opasnosti za ljude i imovinu​", kazao je ​jutros na požarištu ​glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Za taj su požar čelni ljudi vatrogastva u utorak na terenu novinarima rekli da je najzahtjevniji požar u ovogodišnjoj požarnoj sezoni​ i da su vjetar i nepristupačan teren otežavali  njegovo gašenje.

Izvor: Direktno

Izvorni autor: mn, H, FaH

Autor: