POLICIJA POTVDILA: Eksploziju u Travnom izazvala podmetnuta eksplozivna naprava ispred kafića

15.09.2020. 16:26:00

Noćas oko 4.15 u Novom Zagrebu u Ulici Božidara Magovca kod broja 109, pored terase ugostiteljskog objekta, došlo je do eksplozije za sada neutvrđenog eksplozivnog sredstva.

Oštećena je staklena stijena terase navedenog objekta te dva prozora stana na prvom katu u vlasništvu 78-godišnjaka. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid je u tijeku.

Obavljenim je očevidom utvrđeno kako je zasad nepoznati počinitelj postavio neutvrđenu eksplozivnu napravu koja je nakon kratkog vremena eksplodirala.

Očevid na mjestu događaja je završen, a provodi se daljnje kriminalističko istraživanje.

Podsjetimo, nakon dojave o eksploziji na teren su odmah izašli policija i vatrogasci, ali nije bilo potrebe za gašenjem vatre.

Pet policijskih vozila okružilo je mjesto događaja, a na teren su ubrzo izašli i forenzičari.

Podjetimo, glasna eksplozija oko 4 sata ujutro odjeknula je naseljem Travno. Snažna detonacija je probudila stanare, koji su se prepali i izašli na ulicu. Nekoliko vozila policije i vatrogasni kamion su intervenirali i izašli na teren.

Dio ljudi oko naselja Travno mislio je da je riječ o potresu. Tako je otprilike u isto vrijeme EMSC izvijestio o mogućem potresu na zagrebačkom području. Većina dojava građana stigla im je upravo iz naselja u Novom Zagrebu.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.