Policija primjetila sporne video zapise, pa ga pričekala na granici

23.08.2023. 16:29:00

U Kninu uhićen pjevač sastava Srpska tromeđa: 'Sprem'te se sprem'te četnici'

Policijska uprava šubensko – kninska početkom tjedna javila je kako je na graničnom prijelazu uhićen i kriminalistički istražen  63-godišnji muškarac  kojeg se sumnjiči za  povredu ugleda Republike Hrvatske.

Glasnogovornik ​PU Šime Pavić  rekao je da su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 63-godišnjak, inače pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme nastale tijekom 1995., čiji tekstovi Republici Hrvatskoj izvrgavaju ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju.

Policija primjetila sporne video zapise, pa ga je pričekala na granici

“Prilikom nastupanja i izvođenja pjesama nosio je određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini​. Sve je u kontinuitetu javno objavljeno na društvenim mrežama​, te je time počeo prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira​”, kaže Pavić.

Teleskop  doznaje da je riječ o pjevaču  Rajku Laliću  koji ima i svoj sastav  “Srpska tromeđa” . Policija je, navode, na društvenim mrežama primijetila sporni video i čekala je trenutak da Rajko Lalić dođe u Hrvatsku.

Osumnjičeni, koji ima hrvatsko državljanstvo, uhićen je na graničnom prijelazu te predan pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a uz nju će biti podnesen i optužni prijedlog.

Po dijaspori pjevao četničke pjesme

Neslužbeno se doznaje kako je Lalić koji je uhićen u Kninu, na više koncerata u srpskoj dijaspori izvodio je pjesme “Spremte, se spremte, četnici”, “Rodni Knine, stari srpski grade, što u tebi sad ustaše rade” i druge pjesme koje veličaju. četničke zločine i prisvajaju dijelove Hrvatske, a na koncertima je nastupao s obilježjima i oznakama tzv. Vojske “Republike Srpske Krajine”. Također se ističe kako Lalić te pjesme nije izvodio na tlu Republike Hrvatske, već isključivo u dijaspori.

Kako to zvuči možete vidjeti OVDJE

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: screenshot/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.