Policijski službenici PU Bjelovarsko-bilogorske odlikovani za izniman doprinos Domovini

29.09.2024. 16:53:00

Troje službenika PU bjelovarsko-bilogorske odlikovano Spomenicom domovinske zahvalnosti

U petak, 27. rujna, u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, povodom obilježavanja Dana policije i blagdana njezina zaštitnika sv. Mihovila, predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske, Zoran Milanović, odlikovao je troje djelatnika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Spomenicama domovinske zahvalnosti za izuzetnu i uzornu službu, doznajemo iz PU Bjelovarsko-bilogorske

Na temelju članka 98. Ustava Republike Hrvatske, odlikovanja su dodijeljena Jasmini Jalšovec, upravnom referentu u Službi zajedničkih i upravnih poslova, Goranu Crnkoviću, kontakt policajcu Policijske postaje Bjelovar, te Željku Kirinu, zapovjedniku tima Interventne jedinice policije PU bjelovarsko-bilogorske.

Posebno priznanje na svečanosti dobila je i Magdalena Oršić , najbolja i najspremnija policijska službenica, te nositeljica prestižne nagrade Ministarstva unutarnjih poslova "Štit Domovine 2024."

Predsjednik Milanović čestitao je svim prisutnima Dan policije i blagdan sv. Mihovila, naglasivši važnost uloge hrvatske policije u zaštiti granica i osiguranju javne sigurnosti. Pohvalio je njihov trud, naglasivši da visoka razina sigurnosti u Hrvatskoj uvelike ovisi o predanom radu policijskih službenika.

Odlikovani službenici

Jasmina Jalšovec odlikovana je za 35 godina časne i uzorne službe. Njezina stručnost, predanost i nesebičan prijenos znanja na mlađe kolege čine uzornom članicom policijskog kolektiva, jer je višekratno nagrađivana i ocijenjena najvišim ocjenama.

Goran Crnković je dugogodišnji pripadnik policije i sudionik Domovinskog rata. Tijekom svoje karijere, zapamćen je po izvanrednim rezultatima te je primjer mlađim kolegama. Do sada je nagrađen Spomenikom Domovinskog rata i više puta pohvaljen za svoj rad.

Željko Kirin , također sudionik Domovinskog rata, dugogodišnji je policijski službenik, nagrađen Redom Nikole Šubića Zrinskog. Njegov rad i osobni doprinos policijskoj službi i javnoj sigurnosti donijeli su mu brojna priznanja i pohvale.

Dodjela Spomenica domovinske zahvalnosti simbolizira ne samo priznanje za dosadašnji rad, već i motivaciju za daljnji napredak i služenje na ponos Ministarstvu unutarnjih poslova i cijele Hrvatske.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.