‘POMAŽE SAMO MAJSKIM POLJANAMA!’ Branitelj napao dogradonačelnicu Gline: ‘Zna se kakva je horda došla iz tog sela’

20.10.2022. 18:06:00

Branka Bakšić Mitić dogradonačelnica je Gline, a na to mjesto došla je iz redova srpske nacionalne manjine koja ju je izabrala kao neovisnu kandidatkinju grupe birača.

Bakšić Mitić prethodno se isticala kao humanitarna i aktivistica, a upravo ta njena “crta” do posebnog je izražaja došla nakon strahovitog potresa koji je razrušio dobar dio Banovine. Lišena svakog egoizma, dogradonačelnica Branka nazula je čizme, stavila masku na lice i krenula u izravno pomaganje ljudima koji su ostali bez krova, a konkretno u Majskim poljanama – i bez života.

Branitelj: “Ponaša se kao dogradonačelnica Majskih Poljana, a ne Gline”

Ovaj angažman glinske dogradonačelnice nije prestao do danas. I dalje je putem medija možemo gledati kako hoda po glinskim zaseocima komunicirajući sa mještanima koje sve redom zna po imenu. Ipak, sve ovo niti malo ne impresionira Ivu Vranića, petrinjskog branitelja:

“Svako malo u medijima čitamo i gledamo o potresu u Majskim Poljanama. Istina, stradali su ljudi, izgubili živote i žao mi je zbog toga. No, Branka Bakšić Mitić ponaša se kao da je dogradonačelnica Majskih poljana, a ne Gline. Nije mi jasno zašto barem jednom medije ne pozove u sela Jukinac, Prekopu ili Gornji i Donji Viduševac? I tamo živi narod koji je stradao u potresu, ali tamo ne vidimo gospođu Bakšić Mitić”, kaže Vranić.

On kaže kako ne može protiv sebe i svojih ratnih sjećanja koja su za njega i danas “svježa.”

“Horde ubojica došle su upravo iz Majskih poljana”

“Upravo na ovim područjima su se dogodila teška stradanja i ubijanja hrvatskih civila, pa sad da ne nabrajam ali svi znaju za zločine u npr. Novom Selu Glinskom. Najmlađa žrtva je imala samo 15 godina i zvala se Katica… A odakle su došle te horde ubojica? Pa, upravo iz Majskih Poljana koje dogradonačelnica uporno medijski nameće.”

Vranić kaže da možda djeluje kako bespotrebno “prekapa po prošlosti”, ali:

“Nama braniteljima Banovine još u ušima zuji Vučićev govor kojim je tvrdio da ‘Glina više neće biti ustaška.’ Zato bih volio kada bi dogradonačelnica obišla i ona sela koja sam gore nabrojio. A bilo bi mi drago i da odgovori na ovo pitanje: što je s kućama izgrađenim nakon Domovinskog rata za Srbe koji ne žive u RH, a koje sada prodaju?”

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.