Posljednji ispraćaj Ene Šarac bit će sutra na osječkom groblju

11.05.2021. 15:55:00

Ena je preminula u subotu u zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice samo 3 dana nakon što je prošla operaciju glave. Bit će pokopana u Osijeku

Posljednji ispraćaj Ene Šarac održat će se u srijedu 12. svibnja u 15 sati na groblju Retfala u Osijeku.

Ena je preminula u subotu u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica tri dana nakon operacije glave.

Njen Facebook profil, na kojem se sve do srijede šalila s prijateljima nakon što se probudila iz operativne narkoze, posljednja je dva dana postao kao knjiga žalosti u koju se upisuju svi oni koji su ovu neobično hrabru, veselu i dobrodušnu djevojku poznavali osobno ili virtualno. Svi su je, naime, upoznali nakon što je sa sedam godina dobila tumor na mozgu, kad je i počela njena cjeloživotna borba. Čak tri operacije na glavi imala je 2003. godine, kad je tumor odstranjen, no 2009. godine on se vratio. 

24sata
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ena se prvi put u javnosti pojavila kad je ispričala da zbog operacije prodaje svoj laptop, svoju u to vrijeme jedinu vezu sa svijetom, jer najviše želi da taj tumor već jednom nestane. Svojom izjavom osvojila je srce nacije, Hrvatska se udružila i sakupila novac za liječenje.

Nakon operacije Eni su živci na nogama odumrli od agresivne terapije, a liječnici su rekli da nikad neće prohodati. Nakon 16 mjeseci čudom je prohodala. No, i godinama kasnije uslijedili su brojni problemi, a nesretni tumor nikada nije posve nestao.

24sata
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Otkako joj je otkriven tumor na mozgu imala je pet kirurških operacija glave, pet sepsi, neoperabilni tumor na kralježnici, akutnu mijeloičnu leukemiju, dijabetes, operaciju noge zbog kojega je bila u invalidskim kolicima, probleme sa bubrezima, hormonima, rastom..

Više je puta padala u višednevnu komu ostavljajući liječnike bez odgovora na pitanje što joj je, ali svaki put bi se probudila i u šali pitala “Šta je, jeste se zabrinuli da sam otegnula ove svoje velike papke? E pa nisam, znate da se ja ne predajem tako lako”.

Izvor: 24sata/ Foto:Davor Javorovic/PIXSELL

Izvorni autor: Danijela Mikola, Sara Lea Čenić/24sata

Autor: