POSLJEDNJI POZDRAV Goranu Mihaliću ratnom zapovjedniku specijalne jedinice policije Roda iz Varaždina

26.12.2019. 11:53:00

U Varaždinu je 23.12.2019. godine, u 61. godini života, preminuo Goran Mihalić, general-bojnik i predsjednik Udruge specijalne jedinice policije 'Roda' Varaždin te ratni zapovjednik navedene jedinice.

Svim ožalošćenima iskrena sućut, a tebi generale moj, mir vječni - stoji u objavi Udruge specijalne jedinice policije 'Roda' Varaždin.

Goran Mihalić rođen je 18. veljače 1959. godine u Varaždinskim Toplicama u brojnoj obitelji Mihalić. Osnovnu školu pohađa u Varaždinskim Toplicama, srednju u Varaždinu i Zagrebu, gdje se i zapošljava u tadašnjem MUP-u kao specijalac. 1983. godine upisuje i Višu školu unutrašnjih poslova, a nakon otvaranja i Fakultet kriminalistike.

Radio je u Policijskoj postaji Čakovec, kao zapovjednik ispostave Donji Kraljevec. Početkom 1991. godine odlazi natrag u MUP RH-a, na radno mjesto pomoćnika zapovjednika Antiterorističke jedinice MUP-a RH-a  'Sljeme' gdje sudjeluje u akcijama u Pakracu, kao i u akciji 'Krvavi Uskrs' na Plitvičkim jezerima. 

Kasnije se vraća u Varaždin, gdje kreće njegov ratni put s Rodama, s kojima je obišao gotovo sva ratiše. Tijekom 1993. godine bio je ranjen tijekom operacije Maslenica, jedne od ključnih operacija u Domovinskom ratu, ujedno i jedne od najtežih za varaždinske Rode.

Za svoj ratni put stekao je i brojna odlikovanja i priznanja, a posebno se ističu odlikovanja kojima ga je odlikovao predsjednik Franjo Tuđman (Red Nikole Šubića Zrinskog, Red Hrvatskog Trolista, Red Hrvatskog Križa, Medalje 'Bljesak' i 'Oluja', Spomenica domovinske zahvalnosti, Spomenica Domovinskog rata '90. - '92.).

Unatoč tome, nije volio pretjerano pričati o ratu, a već po završetku ratnih operacija posvetio se radu u udruzi, u 'mirnodopskim' aktivnostima. Jednako kao i u borbi, predvodio je svoje dečke i u svim ostalim aktivnostima, svjestan da se samo tako mogu nositi sa svim nedaćama koje su posljedica strašnih ratnih epizoda. Boljitak i budućnost bile su mu uvijek važnije od prošlosti.

Sprovod Gorana Mihalića bit će u petak, 27. prosinca, na Varaždinskom groblju u 14 sati.

Uredništvo PDN-a, Braniteljskog radija RH i predsjedništvo UHB RH izražava najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i suborcima.

S nama je zauvijek!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.