POTOP HAJDUKA U PULI! Furiozna Istra razbila Hajduk

29.01.2023. 19:32:00

Dva pogotka Splićanima zabio je njihov bivši igrač, štoviše - Hajdučko srce u izboru Torcide.
 
  

ISTRA 1961 - HAJDUK 3:0 (Erceg 29‘, 65‘, Galilea 53‘)

ISTRA 1961 (4-2-3-1): Majkić - Marešić, Galilea, Perković - Hujber (od 81. Mlinar), Caseres (od 81. Duvnjak), Petrusenko, Kadušić (od 72. Marin) - Vuk, Abdallahi (od 66. Lisica) - Erceg (od 66. Bakrar)

HAJDUK (3-5-2): Sentić - Simić (od 85. N. Kalinić), Borevković, Prpić - Sahiti (od 85. Mikanović), Kalik (od 75. Benrahou), Grgić (od 63. Fossati), Krovinović, Melnjak - Mlakar (od 63. Pukštas), Livaja

PULA - stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 4 785. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).

image

Statistika dvoboja Istre i Hajduka

 SOFASCORE

Statistika: SofaScore za Sportske novosti


Kada se u prilazima gradskom stadionu Aldo Drosina u Puli primjećuje gužva u prometu, jasno je da se igra značajna prvoligaška utakmica. Dolazak Hajduka, koji se već u petak smjestio u obližnjem Medulinu, privlači veliku pažnju, pogotovo mnogobrojnih navijača Bijelih na istarskom poluotoku. Kako su i domaći gledatelji došli u većem broju, to je doprinijelo vrlo lijepom ambijentu na Drosini.

U utakmicu su obje momčadi ušle s ambicijom pobjede. Hajduk je naravno bio favorit jer ima kvalitetniji roster, puno više bodova i u trci je za vrh tablice. No u Istri otkako je Gonzalo Garcia trener, protiv svakog suparnika, u Puli ili na gostovanju svejedno, igra se napadački. Bilo je to tako i u ovoj prohladnoj večeri u Puli.

Dok je Ivan Leko, kao debitant na klupi u pulskim utakmicama, izveo očekivani mu 3-5-2 sustav, Gonzalo Garcia je promijenio taktički pristup. Odlučio se umjesto 4-3-3 na 3-4-2-1. Izostavio je Mlinara u veznom redu te Redu Boultama koji se ukočio. Umjesto njih zaigrali su Marešić u posljednjoj liniji, te Abdallahi u sredini. Garcia je reprezentativca Mauritanije pozicionirao iza Ercega, zajedno s Vukom, te su ta dva hitra igrača stvarali prilične probleme između linija gostujuće formacije. S druge strane Erceg je bio inspiriran i osim što je postigao gol, u prvom dijelu je u više navrata složio dobre ofenzivne akcije domaćih.

U početku je Hajduk djelovao bolje, jer su Puljani imali problema s gostujućim visokim presingom. Nekoliko grešaka domaćih omogućilo je gostima i izgledne prilike, kao u 16.minuti, kad je Marešić poklonio loptu gostima, ali oni nisu to iskoristili. u 19. minuti imali su najbolje šanse. Čak tri puta su u istom napadu pucali iz odličinih pozicija, ali je Majkić dva puta bravurozno odbio, a Galilea treći put izbacio s crte loptu u korner. Pritisak gostiju se nastavio i činilo se da će Puljani teško izdržati napade.

No, onda se dogodilo vodstvo domaćih! Vuk je odlično s lijeve strane uposlio Ercega, a iskusni je napadač izigrao mladog Prpića i poentirao u prvi kut Sentićevog gola. Hladan tuš za goste, ali oni su nastavili napadati i ubrzo su postigli čak dva pogotka nakon prekida, ali su oba slučaja iz VAR sobe stigli zaključci da su posrijedi zaleđa.

Nakon čak 7 minuta nadoknade išlo se na odmor, kudikamo zadovoljnijih lica domaći.

U nastavku očekivao se žestoki napad Hajduka da što prije dođe do izjednačenja, ali Lekina momčad nije odavala dojam da ima ideju kako to učiniti. Previše želje za agresijom a premalo kvalitete igre. Gostujući trener nije pronašao način kako promijeniti tijekove igre, u kojoj je Garcia zbilja sjajno postavio i taktički i tehnički svoju momčad.

Kako se moglo očekivati, Bijeli su napali visoko i ostavljali puno prostora u obrani. To su Puljani sjajno iskoristli. Prvo je Erceg nadmudrio Borevkovića i izvojevao korner. Iz kuta je ubacio Kadušić, a Galilea komotno uletio u peterac i volejem je rasparao mrežu nedužnog Sentića. Tada se moglo slutiti da Puljani idu prema pobjedi.

Hajduk nije uspijevao ugroziti domaćine, a Istra je bila i dalje opasna. Tako je pao i treći pogodak. Marešić je sjajnom dijagonalom uposlio Hujbera po desnom boku, a on je nakon prodora odlično ubacio na prvu stativu gdje je ukllizao Erceg i u gužvi poslao loptu u mrežu.

Senzacionalnih 3:0 za Istru bilo je zapravo realnost utakmice u kojoj su domaći nadigrali splitske nogomntaše. Oduševljenje navijača domaćih bilo je kao rijetko kada i ovacijama su ispratili svoje nogometaše i trenere, dok gostima slijedi preispitivanje što im se zapravo dogodilo na Drosini.


POGOTKE ISTRE I PONIŠTENE GOLOVE HAJDUKA POGLEDAJTE OVDJE

Izvor: sportske.hr/Foto: facebook HNL

Izvorni autor: Robert Matteoni

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.