Potpredsjednik ruske vlade posjetio Hersonsku oblast u Ukrajini

18.05.2022. 09:14:00

Potpredsjednik ruske vlade Marat Khusnullin posjetio je u utorak Hersonsku oblast na jugu Ukrajine i rekao kako bi to područje bilo zauzelo vrijedno mjesto u ruskoj obitelji, prenosi agencija dpa. 

Regija koja okružuje ovaj lučki grad zauzela bi “vrijedno mjesto u našoj ruskoj obitelji”, rekao je Khusnullin tijekom posjeta, prenose RIA Novosti.

U toj ukrajinskoj regiji, Rusija je 1. svibnja uvela ruski rubalj kao službenu valutu, a prije nekoliko dana, vlada instalirana od strane Rusije najavila je svoje planove da od Moskve zatraži pravo da postane dio Rusije.

Regionalni pro-ruski potpredsjednik vlade Kiril Stremousov rekao je kako neće biti referenduma, kao niti opcije da ta regija postane republika. Neodržavanje referenduma opravdao je činjenicom da referendum o pripajanju krimskog poluotoka, održan 2014. godine, nije bio međunarodno priznat. 

S druge strane, ukrajinska je vlada uvjerena da rusifikacija Hersonske oblasti neće uspjeti. 

Izvor: hina/Foto:PAP

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.