Potraga za Matejem je utihnula, pada kiša, uskoro će i snijeg. Otac: 'Ne odlazim bez sina'

08.01.2022. 12:17:00

DEVETI DAN OD NESTANKA

Premda policija tvrdi da je potraga nastavljena i dalje, sve je devetog dana od nestanka mladića utihnulo. Drastično se promijenilo i vrijeme, od jutra pada kiša, a uskoro se očekuje i snijeg

Službeno nije objavljeno, ali prema onome što se može vidjeti na Savi neposredno u blizini mjesta gdje se ona ulijeva u Dunav, stječe se dojam da je potraga za mladim Matejom Periš (27) iz Splita obustavljena, donosi 24sata .

Premda policija tvrdi da je potraga nastavljena i dalje, sve je devetog dana od nestanka mladića utihnulo. Drastično se promijenilo i vrijeme, od jutra pada kiša, a uskoro se očekuje i snijeg, što će dodatno iskomplicirati i ono malo radnji koje trenutno policija poduzima kako bi bio razriješen misteriji nestanka Periša. Unatoč dobroj volji svih ovdje u Beogradu da pronađu mladog čovjeka to nažalost nije dalo rezultata, osim što se pojavljuju razne dezinformacije, koje u policiji ne žele niti komentirati.

- Sve što otkrijemo, nećemo prvo dijeliti s javnošću već ćemo priopćiti obitelji mladića, prvenstveno njegovom ocu koji je još uvijek u Beogradu – rekao je izvor u srbijanskom MUP-u.

24sata
Foto: Pixsell/Nestali.hr

Nenad Periš, otac mladića, kao i prvog dana kada je došao u Beograd, i dalje je ustrajan, kaže da se u Split ne vraća bez svoga sina.

24sata
Foto: Franjo Lepan/24sata

- To razumiju svi oni koji imaju djecu – kratko je rekao.

U potragu se uključio i Interpol

Osim srbijanske policije, žandarmerije u potragu za Matejom uključio se i Interpol, jer očito je njegov nestanak postao međunarodni problem.

24sata
Foto: Franjo Lepan/24sata

Aktualne službene informacije s javnošću u petak je podijelio hrvatski ambasador u Srbiji Hido Biščević.

- Osmi dan je prošao, nema nikakvih novih informacija, i sve je teže govoriti o ovom slučaju. Mi smo u kontaktu s policijom i moram naglasiti da policija, kao što je rekao i Matejev otac, profesionalno i predano radi svoj posao - rekao je Biščević.

24sata
Foto: Franjo Lepan/24sata

Upozorio je da o profesionalnosti policije govori i to da ne žele s javnošću dijeliti nagađanja i špekulacije, kao ni poplavu raznoraznih stručnih, a zapravo nestručnih komentara po tabloidima, već su odlučili da će nova saznanja dijeliti s Matejevim ocem odnosno obitelji.

24sata
Foto: Franjo Lepan/24sata

Što se tiče mogućnosti da srpska policija procjeni da joj treba neka tehnička ili slična pomoć hrvatskih kolega, Biščević je objasnio da bi im se oni tada obratili preko hrvatske ambasade u Srbiji, ali i da je teško procijeniti koliko bi to trajalo jer zavisi i od toga što bi srpska policija tražila.

'Ne odlazim bez sina'

Matejev otac je bio u hrvatskoj ambasadi, potvrdio je Biščević.

24sata
Nenad Periš | Foto: Pixsell

- Bio je to dirljiv, dug i težak razgovor, teško je uopće pretpostaviti kako se on osjeća. Razmijenili smo kontakte i poruke i u kontaktu smo, i ja osobno i Veleposlanstvo učiniti ćemo sve da mu pomognemo – rekao je Biščević, dodavši kako mu je Nenad, Matejev otac rekao kako je zahvalan policiji na angažmanu te da je uvjeren da će se sa svojim Matejem vratiti u Split.

Više puta je ponovio, - Sto posto, zato sam tu, ne odlazim odavde bez njega. Svi koji imaju djecu mogu razumjeti što govorim – riječi su mladićevog oca.

24sata
Foto: Franjo Lepan/24sata

Periš je, podsjećanja radi, nestao u noći između 30. i 31. prosinca u Beogradu kada je izašao iz kluba Gotik. Kamere su ga snimile kako trči ulicama Beograda, a zatim se spušta na jedan ponton kod restorana Savanova. Ovaj trag naveo je beogradsku policiju da potragu usmjeri na dio Save kod Beton hale i nizvodno do ušća u Dunav.

Izvor: 24sata/Foto:Pixsell/Nestali.hr

Izvorni autor: Franjo Lepan/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.