Povijesni trenutak za hrvatski nogomet; navijači Hajduka preuzeli su kontrolni paket dionica i sada mogu utjecati na donošenje važnih odluka

06.05.2021. 20:00:00

Navijači Hajduka okupljeni u udrugu Naš Hajduk od danas u svom vlasništvu imaju kontrolni paket dionica kluba! Dogodilo se to nakon što su u 12. krugu javne dražbe otkupili 1,86 posto dionica Hajduka koje je u svom vlasništvu imala tvrtka Konstruktor-inženjering d.d. u stečaju. Njihov je udio tako sada porastao s 24,53 posto na 26,39 posto dionica te sada mogu donositi važne odluke

Naš Hajduk, drugi najveći dioničar HNK Hajduk Split s 24,53% dionica, predao je pisanu ponudu u iznosu od 455.026,39 kuna i kupio 10 000 dionica, tj. 1,86% koliko je i bilo na dražbi. Ovom akvizicijom udio Našeg Hajduka premašit će 25%+1 koliko je kontrolni paket, točnije sada iznosi 26,39%.

'Za nas je ovo logičan korak na putu koji je započeo prije više od desetljeća, a otkup dionica jedan je od naših važnih zadataka', rekao je Toni Baletić, predsjednik Našeg Hajduka.

Do sada je u sklopu projekta otkupa dionica prikupljeno više od 15 milijuna kuna.

'Kao što uvijek naglašavamo, sredstva za otkup dionica isključivo se i namjenski skupljaju za tu svrhu kroz donatorski projekt 'Za sva vrimena' u kojemu sudjeluju tisuće navijača. Bez njih, bez te žile kucavice, ništa ne bi bilo moguće. Ovim putem zahvaljujemo svima koji sudjeluju, bez obzira na iznos donacija i vjerujemo da će nastaviti podržavati ovaj projekt i pozivamo one koji još nisu da se priključe', kazao je Baletić.

Povijesni je ovo trenutak za hrvatski nogomet i sport općenito jer taj je kontrolni paket dionica od velike važnosti. Navijači sada u svojim rukama imaju mehanizam kojim sada mogu utjecati na donošenje važnih odluka ili primjerice spriječiti promjenu imena ili grba kluba. Njihov cilj je da postanu većinski vlasnici kluba...

Izvor: tportal.hr/Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izvorni autor: Ivan Žurić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.