POVJERENSTVO danas odlučuje o postupku protiv političara koji su posjećivali Slovensku 9: Evo koje su preporuke

30.04.2021. 13:10:00

Povjerenstvao za odlučivanje o sukobu interesa održava sjednicu na kojoj će donijeti odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka o predmetu koji se odnosi na predsjednika Zorana Milanovića, ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i Roberta Hranja, načelnika Glavnog stožera oružanih snaga Ministarstva obrane.

Povjerenstvo odlučuje jesu li bili u sukobu interesa jer su posjećivali klub u Slovenskoj 9 u Zagrebu, a koji je u vlasništvu bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića, kojeg se tereti za korupciju.

Predsjednik je još prošle godine priznao da je posjetio Klub s ‘prijateljem iz Dalmacije’ jer je ondje bilo puno hrane koja se trebala baciti. Klub je posjetio u vrijeme lockdowna.

Na sjednici povjerenstva je rečeno kako predsjednik Milanović nije sudjelovao u imenovanju uprave Janafa.

– Gospodin Ćorić kao tadašnji ministar graditeljstva i zaštite okoliša bio je predsjednik povjerenstva koje je nakon javnog poziva razgovaralo s 11 kandidata koji su se javili za članove uprave, a koji su predložili Dragana Kovačevića za predsjednika uprave Janafa – rekla je sjednici članica Povjerenstva Tončica Božić.

– Butković je rekao da je u dva navrata bio tu. Ministar Aladrović je potvrdio da je dolazio u Klub – rekla je Božić.

– Medijski natpisi izazivaju jedan nepovoljan dojam i bacaju loše svjetlo na izbor članova uprave Janafa. Nikoga ne možemo pitati je li se tada razgovaralo o imenovanju – čulo se na sjednici.

– Predlažem da se donese odluka o nepokretanju, odnosno da nisu povrijedili Zakon o sprečavanju sukoba interesa – rekla je izvjestiteljica Božić.

Član Povjerenstva Davorin Ivanjek je pak predložio da se pokrene postupak protiv ministara Ćorića, Aladrovića i Butkovića.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.