Požar iznad Kaštela i dalje nije pod kontrolom, vatra se bliži crkvi i planinarskom domu

03.08.2020. 18:19:00

Dodatne snage poslane su u obranu vojnog postrojenja na vrhu planine

Na Kozjaku u Kaštel Sućurcu u ponedjeljak oko 13:30 sati buknuo je šumski požar, koji se počeo širiti u nekoliko smjerova, u jednom trenutku zaprijetivši i kućama. Vatra je stigla i do groblja u Sućurcu i Gomilici, no vatrogasci su plamen uspjeli svladati. Prema informacijama s terena, u gašenju sudjeluje stotinjak vatrogasaca, uz pomoć više od 20 vozila i jednog airtractora. U akciju su se uskoro uključili kanaderi, ali gasitelji javljaju da je situacija i dalje teška.

„Požar nije pod kontrolom. Branimo kuće, a dva kanadera su trenutno na terenu. Na požarištu su sve snage s područja Trogira, Kaštela i Solina. Zatražili smo i dodatne snage. Požar je utekao put sjevera. Požar je krenuo iz Sućurca, proširio se na Gomilicu, a jedan dio počeo se širiti na Sućurac prema istoku. Tako imamo dvije fronte”, kazali su kaštelanski vatrogasci za portal DalmacijaDanas.

Ugroženi objekti na Kozjaku

Zračne snage bore se da od vatre spase crkvicu sv. Jure na Kozjaku. DalmacijaDanas doznaje i da se vatra širi prema planinarskom domu Putalj koji je evakuiran, i do kojeg se pokušavaju probiti vatrogasci. Prema posljednjim informacijama, gusti dim zahvatio je vojno postrojenje na vrhu Kozjaka, kamo su poslane dodatne snage kako bi se zaštitio radarsko-komunikacijski centar.

Kako javlja Hina, na terenu su gasitelji iz DVD- a Kaštela, Mladosti i Gomilice, a u pomoć su im stigle i kolege iz Trogira, Okruga, Solina, te Javna vatrogasna postrojba grada Splita. Mjesto na kojem je buknuo požar na Kozjaku u nekoliko je navrata gorio i prethodnih godina. Vatrogasci i kanaderi će ostati do daljnjega na terenu, a još uvijek nije poznato o kolikoj se opožarenoj površini radi.

Izvor: Telegram.hr/ Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izvorni autor: Vedran Vrabec

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.