Poznata kazna Hrvatskoj zbog Borjana, kanadskog vratara iz Knina koji tvrdi da je rođen u ‘Krajini’

07.12.2022. 21:07:00

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 50.000 švicarskih franaka zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade prema Milanu Borjanu, Srbinu rođenom u Kninu koji je izjavio da je rođen u ‘Krajini’.

Navijači su uvredljivo dobacivali kanadskom golmanu Milanu Borjanu, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu, a on im je uzvratio podizanjem tri prsta, piše Narod.hr.

– Hrvatski nogometni savez kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 švicarskih franaka zbog kršenja članka 16. Disciplinskog kodeksa FIFA-e (uporaba riječi i predmeta za prenošenje poruke koja nije primjerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tijekom utakmice protiv Kanade, objavila je FIFA.

Što je govorio Borjan?

”Mislim da je jako zanimljiva grupa. Dobri protivnici. Naravno da mislim da možemo dalje, imamo izvanrednu momčad, igramo lijep nogomet, moderan, neka rivali razmišljaju o nama”, rekao je Borjan.

Tvrdi da je dobio brojne prijetnje Hrvata nakon izjave o svom mjestu rođenja.

”To puno govori o njima. Vrijeđanje, prijetnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao tko je odakle. Ja ću se uvijek ponositi s mjestom svog rođenja.

Kada sam se rodio 1987. godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti. Svi imaju pravo da misle drugačije. Mogu da me mrze, mogu me voljeti, ali nikad ne mogu da mi promjene pripadnost i rodno mjesto”, izjavio je Borjan.

Zamislimo da je neki nogometaš Rusije, rođen u Mariupolju, medijima izjavio da nije rođen u Ukrajini nego u Rusiji. Bi li tada FIFA kaznila takvog nogometaša?

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:screenshot/Milan Borjan

Izvorni autor: mh/narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.