Poznata satnica 2. kruga: Sad nam kladionice manje vjeruju!

20.01.2021. 12:08:00

Bahrein u četvrtak, Argentina u subotu i Danska u ponedjeljak. Idealan raspored drugog kruga uz dvije ranije utakmice otvara vrata četvrtfinala. No u polufinalu bi nas mogao čekati jako, jako težak zadatak

Teže od očekivanog hrvatska rukometna reprezentacija odradila je prvi krug Svjetskog prvenstva u Borg El Arabu kraj Aleksandrije i jutros je krenula na put u 220 kilometara udaljeni Kairo.

Sustav natjecanja nudi nove tri utakmice u drugoj fazi, u koju Hrvatska prenosi tri boda, a čekaju je utakmice protiv trećeplasirane, drugoplasirane i prvoplasirane iz skupine D. Bit će to Bahrein, Argentina i Danska.

- Mislim da nas Bahrein ne može iznenaditi, a Argentina? Uh, moramo se paziti nove nagazne mine poput Japana. Ali da nam je netko slagao ovaj raspored, nije mogao bolje - rekao je Drago Vuković, bivši reprezentativac i komentator RTL-a.

Hrvatska će prve dvije utakmice igrati u dosadašnjem terminu od 18 sati u dvorani kompleksa u Kairu, protiv Bahreina (četvrtak) i Argentine (subota), dok je derbi nove skupine II protiv Danske rezerviran za kasniji termin, od 20.30. Prva dva proći će u četvrtfinale.

Što se kladionica tiče, i dalje smo peti favorit za naslov, a koeficijent na nas još je veći, sa 6 je skočio na 8. Primjerice, na Dance je 3,20, na Norvešku 3,75, Francusku 4,50, a Španjolsku 5,60.

Prođe li Hrvatska kao pobjednik skupine u nokaut-fazu, 27. siječnja, tamo bi je čekao drugoplasirani iz skupine IV u kojoj su Švedska, selekcija Ruskog rukometnog saveza, Egipat, Slovenija, Bjelorusija i Sjeverna Makedonija. Njihove su utakmice u srijedu, petak i nedjelju, dan prije naših.

Drugo mjesto znači da ćemo na pobjednika iste te skupine, a kostur natjecanja je takav da se u polufinalu križaju iste dvije grupe, što znači da bi nas Danci svejedno mogli tamo čekati. Ali o tom potom...

Skupina II

  • Japan - Argentina (četvrtak, 15.30)
  • Hrvatska - Bahrein (četvrtak, 18)
  • Danska - Katar (četvrtak, 20.30)
     
  • Katar - Bahrein (subota, 15.30)
  • Argentina - Hrvatska (subota, 18)
  • Japan - Danska (subota, 20.30)
     
  • Bahrein - Japan (ponedjeljak, 15.30)
  • Argentina - Katar (ponedjeljak, 18)
  • Danska - Hrvatska (ponedjeljak, 20.30)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Izvor: 24sata/ Foto: Jozo Čabraja/kolektiff

Izvorni autor: Josip Tolić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.