Predsjednik Milanović dolazi u samo srce Hercegovine kako bi odlikovao pripadnike HVO-a

03.12.2022. 11:50:00

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović   dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Planira sudjelovati na svečanom obilježavanju 29. godišnjice osnivanja Jedinice za posebne namjene “Gavran 2” u Čitluku.

Tom prigodom predsjednik Milanović će uručiti odlikovanja pripadnicima HVO-a. Ovu informaciju potvrdio je predsjednikov glasnogovornik Nikola Jelić.

Prema protokolu, predsjednik Republike Hrvatske će u 14 sati položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred Spomen križa poginulim pripadnicima HVO-a u Čitluku.

Nakon toga će u 15 sati sudjelovati na obilježavanju 29. godišnjice osnivanja Jedinice za posebne namjene “Gavran 2”. “Tim povodom Predsjednik Republike odlikovat će Postrojbu posebnih namjena ‘Gavran 2 Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge njezinih pripadnika u Domovinskom ratu”, kazao je njegov glasnogovornik.

Postrojba PPN Gavran 2 je dobila i uspješno i učinkovito izvršila zapovijedi u gotovo svim povijesnim operacijama u oslobodilačkom Domovinskom ratu: Buna 93 i ulične borbe u Mostaru, Tvigi 94, Konjic 94 (odlazak u potpuno okruženje i spašavanje Hrvata iz Turije, Zabrđa i Zaslivlja) Cincar, Zima …, Skok 1 i Skok 2, Ljeto 95, Maestral, Oluja i Južni potez.

Izvor: crodex.net/Foto: Fah

Izvorni autor: crodex.net

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.