PREDSJEDNIK U AMERICI Milanović objasnio otkud Kolinda u njegovoj delegaciji i zašto se nije sastao s Guterresom

21.09.2021. 20:40:00

‘Kolinda me nazvala prije mjesec dana i pitala može li biti u našoj delegaciji. Ja sam rekao - naravno, dapače‘

Predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je da njegova prethodnica Kolinda Grabar-Kitarović nije došla s njim u Ameriku.

- Nije došla sa mnom, čuo sam je prije sat vremena. Ona je tu, nazvala me prije jedno mjesec dana i pitala može li biti u našoj delegaciji. Ja sam rekao - naravno, dapače. Jasno mi je što radi, da ima dosta veze s Olimpijskim odborom i s nekim inicijativama koje zaista nisu bez veze. Ona tu ima nekog posla i ako joj država može dati platformu, zašto ne, rekao je Milanović u New Yorku za Dnevnik Nove TV.

Objasnio je da se Grabar-Kitarović nije našla na popisu službene delegacije "zbog nekih tehničkih stvari" pa ju je misija prijavila posebno.

- Danas smo se čuli, mislim da će doći na večeru danas, kaže Milanović.

Objasnio je i zašto se nije sastao s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom, što je ranije bilo najavljeno.

- Nije to sastanak, to je trebalo biti u stvari fotografiranje i pet minuta razgovora. U tom trenutku sam ocijenio da imam nešto što je produktivnije. Neformalno, tiče se regije, nije u redu da baš sad sve govorim. Ali u svakom slučaju državni posao, kaže Milanović, dodajući da možda isprva nije bilo potpuno jasno da se ne radi o sastanku već tek o protokolarnom rukovanju.

- Možda to nije bilo jasno ljudima, to pet do deset minuta traje, rekao je predsjednik.

Ipak, u najavi s Pantovčaka nije navedeno da je riječ o "protokolarnom rukovanju", već da je u nedjelju u 17 sati bio predviđen "bilateralni susret Predsjednika Republike s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom".

Što se tiče Grabar-Kitarović, Dnevnik Nove TV doznaje da ona u New Yorku predsjeda panelom o Afganistanu, u organizaciji Ureda za veterane. Od sinoć, rekla je za Dnevnik Nove TV, pomaže i u akciji spašavanja stotinjak žena i djevojčica, a susrela se i s afganistanskim veleposlanikom. Odradila je i panele oko geopolitike i klimatskih promjena, a ide i na Inicijativu tri mora.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Jutarnji HR

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.