Predstavljanje knjige Zlatka Pintera u Sesvetama: "Krvavi tragovi velikosrpske ideologije na kraju XX. stoljeća"

23.09.2024. 08:56:00

Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata organizira predstavljanje knjige Zlatka Pintera pod naslovom „Krvavi tragovi velikosrpske ideologije na kraju XX. stoljeća”. Predstavljanje će se održati u petak, 27. rujna 2024. godine, s početkom u 18:00 sati, u Plavoj dvorani Gradske četvrti Sesvete, na adresi Trg Dragutina Domjanića 6, 10360 Sesvete.

  • Ovom knjigom autor  je na najbolji način  pokazao da se velikosrpska ideja već više od 150 godina, u  svojoj kontinuiranosti  i dugotrajnosti, vrlo  uspješno ugradila  u mnoge segmente  srpskog društva te  da je u tom procesu  imala gotovo zdušnu  potporu, ne samo  srpskih ‘elita’ nego i  velikog dijela samog  srpskog naroda 

                                                                                                                                 dr. sc. Dražen Živić

Razgovor s autorom vodit će Marko Raič, mag.hist.

Pozivaju se svi zainteresirani da sudjeluju u ovom događaju i kroz raspravu s autorom dobiju dublji uvid u ovu kompleksnu i značajnu temu za razumijevanje nedavnih povijesnih događaja.

Izvorni autor: PDN/Zajednica protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.