PREMIJER OBJAVIO Predsjednički izbori održati će se 22. prosinca

14.11.2019. 10:51:00

Danas se održava sjednica Vlade, a u uvodnom govoru premijer Plenković je objavio da će se predsjednički izbori održati 22. prosinca kako se i nagađalo Izborni rokovi počeli bi 22. studenog.

Svi koji žele istaknuti kandidaturu za predsjednika ili predsjednicu Republika imat će 12 dana da prikupe najmanje 10.000 potpisa.

Službena kampanja trajat će ukupno 16 dana.

Podsjetimo, formalnu odluku o izborima donosi Vlada, koja ih mora raspisati najranije 60, a najkasnije 30 dana prije isteka mandata aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Ove zakonske i ustavne odredbe Vladi omogućuju raspisivanje izbora na čak pet mogućih datuma između 19. prosinca i 19. siječnja. S obzirom na to da se izbori uvijek održavaju nedjeljom, mogući izborni dani bili bi 22. i 29. prosinca te 5., 12. i 19. siječnja.

Izvor: Dr. K./dnevno/Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.