Preminuo Siniša Mataija Rambo Hrvatski branitelj i jedan od najvećih heroja obrane Vukovara

10.05.2020. 08:35:00

 
Danas je Vukovar izgubio još jednog heroja Domovinskog rata, nenadano je u 55. godini života preminuo Siniša Mataija Rambo.
 
Mataija je bio sveratnik, na određeni na­čin, zamjenik Zvone Ćurkovića. Bio je nevjerojatno hrabar, spretan, savršen 'čistač', korektor topništva i stalno se ukazivao kada je trebalo pomoći. Zadnje je spasio Markuša i Širokog koji su u opasnom pro­boju jednostavno zaspali od umora, pričaju sa silnim ponosom njegovi suborci.
U ovim trenucima na društvenim mrežama od junaka obrane Vukovara opraštaju se brojni suborci i prijatelji.
 
Damir Plavšić

Poštovani suborci danas je preminuo još jedan Vukovarski Heroj, Siniša Mataija 'Rambo', počivaj u miru u Božjem zagrljaju dragi prijatelju. Od nas 1803 dragovoljaca vukovarskih branitelja koliko nas je bilo na popisu u kolovozu 1991. danas nas je živo još možda tristotinjak ????.
 
Damir Radnić

#POČIVAJUMIRUBOŽJEMDRAGIPRIJATELJU :(
Prijatelj, brat, heroj, Čovjek
Siniša Mataija Rambo
Vukovar 3.12.1965 . - † Zagreb 9.5.2020.
Najbolji među nama prvi nas napuštaju!

Damir Markuš

Ne mogu vjerovat. Umro je Rambo, Siniša Mataija. Pa šta se još može dogodit. Dragi prijatelju, nikad te nećemo zaboravit mi hosovci sa Sajmišta. Obitelji sućut, stvara se nebeska vojska, anđeli naši. Jučer je Igor s njim pričao, još jučer, a danas... Hvala ti na svemu legendo i počivaj u miru brate naš.
Igor, ja i Rambo, u sretnim vremenima. U proboju, izranjavani, gladni, umorni od bitaka i hodanja kroz nepoznato, Igor i ja, leđima naslonjeni jedan na drugoga, od svega toga zaspali. Kolona krenula, mi ostali. Rambo je shvatio da nas nema, vratio se kroz kukuruz, koji nikad nije bio tako visok ko te godine. Probudio nas, digao, spasio. Stigli kolonu, stigli do slobode.
Željko Mikić

Siniša Mataija - Rambo
Vukovar 3.12.1965 . - † Zagreb 9.5.2020. U Domovinskom ratu sam upoznao velike ljude, a jedan od najvećih frajera i fajtera je bio Rambo. Počivaj u miru Božjem prijatelju!
 
Hervé Rousseau
 
Branitelj i Heroj Vukovara, umro je danas Siniša Mataija 'Rambo', prijatelj i suborac od HOS-a Sajmište-Vukovar, suborac i brat po oružju od Jean-Michela, Crvenkape, Damir, Damir, Viktorin, Zvona, Igora... Za Dom spremni! Počivaj u miru Božjem Viteže među nebeskom vojskom Hrvatskih branitelja!
Domagoj Pavić
Siniša Mataija Rambo, prijatelju, suborče, dobri i hrabri čovječe počivaj u miru Božjem.
 
Zvonko Milas
Danas je otišao naš Siniša, naš Rambo... Bio je drugačiji od svih i bio je jedan od nas. Živjeti će dok nas bude. Pozdrav prijatelju!

Izvor: CroExpress.eu/Foto:Damir Plavšić

Izvorni autor: CroExpress.eu

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.