Preokret oko Kristijana Lovrića! Najbolji igrač Gorice pojavio se na pripremama, ali njegov transfer u drugog prvoligaša je opet aktualan

04.01.2022. 09:00:00

Krunoslav Rendulić i njegova ekipa iz stožera točno u ponedjeljak u podne okupili su igrače Gorice na početku priprema za proljetni dio prvenstva, a na njima se pojavio i Kristijan Lovrić

Njih čak 32, koliko ih se odazvalo na prvu prozivku, započelo je ciklus koji će trajati do prve utakmice nastavka sezone, gostovanja kod Istre 1961 u petak, 28. siječnja.

Moglo ih je biti i nešto više, jer ima i izostanaka s prvog dana priprema. Benito će se po dogovoru priključiti danas (utorak), Aleksandar Jovičić je pod temperaturom, a Jozo Šimunović u problemima s koljenom, dok će Junior Martinsson Ngouali propustiti prvi dio priprema jer je dio reprezentacije Gabona, koja će nastupati na Afričkom kupu nacija.

Odvojeno od momčadi, smanjenim intenzitetom, za početak će trenirati povratnici nakon ozljeda Toni Fruk i Krešimir Krizmanić.

Uz Elvisa Sarića, koji je pred realizacijom transfera u Južnu Koreju, redove HNK Gorice napustio je i Niko Janković. Njegova posudba iz GNK Dinama je okončana i 20-godišnji veznjak napustio je gorički klub nakon devet nastupa u prvom dijelu prvenstva.

Najvažnija vijest? Kristijan Lovrić pojavio se na prvom danu zimskih priprema, a premda je Nenad Bjelica u Osijeku pred okupljenim novinarima kazao da su praktično odustali od njegovog dovođenja, u Gorici su informacije ponešto drugačije. Ako bi slavonski prvoligaš povisio iznos odštete koja ide Gorici, pregovori bi se lako obnovili, te vrlo vjerojatno završili i dogovorom i transferom, pogotovo jer je Lovrić izuzetno zadovoljan visinom plaće koju mu je Bjelica obećao i koja bi bila među najvišima u Osijeku. Lovrić definitivno želi prijeći u Osijek, pišu Sportske novosti.

Trenirat će se žestoko od samog početka, tri dana u ovom prvom tjednu imat će dvostruki program treninga, a u subotu je predviđena i međusobna trening-utakmica u formatu 2x25 minuta. Prvu prijateljsku utakmicu Gorica će igrati 14. siječnja, kad na Gradski stadion dolazi slovenski prvoligaš Radomlje. Osam dana kasnije, 22. siječnja, na rasporedu su dvije utakmice - jedna momčad igrat će u 11 sati protiv Rudeša, a druga u 14 sati protiv slovenskog Brava.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: D. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.