PRIMITIVIZAM IVANA PERNARA PRELAZI SVE GRANICE, GDJE JE PRAVNA DRŽAVA?

25.11.2019. 13:06:00

Puna su nam usta pristojnosti, bon-tona, zaštite ljudskih prava, borbe protiv nasilja, kulture dijaloga, a dopuštamo redikulima čiji je jedini cilj stvoriti nered i kaos u ovom društvu da nesmetano vršljaju i šire svoju destrukciju pod krinkom “ulične demokracije”.

Da je Ivan Pernar kojim slučajem pripadnik bilo koje konzervativne stranke ili po opredjeljenju “desničar”, već bi odavno završio u zatvoru, ali budući da spomenuti lik pripada lijevo-liberalno-anarhističkom spektru, sve mu je dopušteno (od uznemiravanja djece u školama, ispada na ulicama, do nadri-liječništva i incidenata u Hrvatskom Saboru).

Svoju je političku karijeru započeo na ulici smišljeno izazivajući sukobe s policijom i tako stekao jedan broj sljedbenika koji su koliko sutra spremni sve srušiti – iako nemaju ideju što nakon toga.

Kao predsjednički kandidat, ovih dana obilazi mjesta na kojima prikupljaju potpise njegovi protukandidati i budući da ipak nije toliko lud kako ne bi znao da nema nikakve šanse na predsjedničkim izborima, napada konkurenciju.
Evo, primjerice, ovaj slučaj od prije dan-dva u Čakovcu.

Pernar je pronašao pogodnu osobu (očito pod utjecajem alkohola) kojoj je vjerojatno platio 2-3 pive i potom je uputio na štand na kojemu se prikupljaju potpisi za Kolindu Grabar-Kitarović. Uz konkretne upute nalogodavca Pernara (koji sve snima), izvršitelj radova verbalno, uvredama i psovkama napada volontere na štandu i aktualnog ministra Darka Horvata.

I to je naravno, jako “smiješno”, toliko da Pernar odmah snimku postavlja na svoju FB stranicu, kako bi njegovih cca 5000 sljedbenika mogli uživati u “podvigu” svoga idola, nesretnog redikula koji je izvan Hrvatske ostao zapažen jedino po tomu što se u Skupštini Srbije družio i pravio selfi s fašistom (ljotićevcem) Boškom Obradovićem i njegovom družinom.

Na kraju, trebamo li se zapitati: Je li to dopušteno u Hrvatskoj? Može li se napadati svoje neistomišljenike na javnim mjestima bez posljedica?

Ako smo stvarno dogurali dotle da je svima nama dopušteno isto što i Ivanu Pernaru, da krenemo onda svi na one koji ne misle kao mi?

VIDEO: Napad na štand na kojem se prikupljaju potpisi za Kolindu Grabar-Kitarović (snimka s FB stranice Ivana Pernara):

Zlatko Pinter/PDN

Izvorni autor: Zlatko Pinter/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.