Pripadnici ATJ LUčko spasili skupinu migranata od utapanja, uskočili su u rijeku i spasili ih

25.11.2021. 18:12:00

BILO JE I DJECE

Policijski službenici ATJ Lučko, koji na području Policijske uprave karlovačke pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija i suzbijanju i hvatanju krijumčara, u srijedu ujutro su kod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici sa Slovenijom uočili grupu muškaraca, žena i djece, a koji su pokušavali preko rijeke nezakonito preći državnu granicu u pravcu Republike  Slovenije, priopćila je policija.

U rijeci su uočili više osoba kojima je  prijetila opasnost od utapanja, a jedna osoba je već bila i životno ugrožena te su dvojica policijskih službenika uskočila u rijeku i spasila ih izvlačivši ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć. Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na sigurno. Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni.

Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o sedmorici državljana Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u  Republici Hrvatskoj. 

Izvor: Direktno.hr/Foto:ATJ Lučko

Izvorni autor: js/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.