Proboj koronavirusa u dvije zagrebačke bolnice: U psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan čak 20 zaraženih

24.06.2020. 18:35:00

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata 22 novooboljelih. Virus se probio i u dvije zagrebačke bolnice. Od ponoći se uvodi obavezna samoizolacija za one koji dolaze iz Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije

Proboj koronavirusa dogodio se u dvjema bolnicama u Zagrebu. U Psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan" zaraženo je četvero djelatnika i 16 pacijenata. U KBC-u "Sestre milosrdnice" zaražena je liječnica koja je ondje radila na odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu.

U psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Zagrebu, na odjelu za produženo liječenje, koranavirusom je zaraženo četvero djelatnika i 16 pacijenata. Odjel je zatvoren, a prostori dezinficirani. Igor Filipčić, ravnatelj Psihijatrijske bolnice kazao je da je odjel izoliran, da su svi zbrinuti i da su im simptomi blagi.

'S obzirom da imamo paviljonski tip bolnice, onda je to lakše za izolirati. Znači taj odjel je izoliran, nije u kontaktu s ostalim pacijentima i s ostalih 10 odjela koji postoje još u bolnici', dodaje Filipčić za HRT.

Izvor: tportal.hr/Foto:Jurica Galoic

Izvorni autor: Bi. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.