Produljenje istražnog zatvora za 38-godišnjaka optuženog za silovanje djeteta i zlostavljanje partnerice

19.07.2024. 17:28:00

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu pred splitskim Županijskim sudom protiv 38-godišnjaka, optuženog za višegodišnje silovanje djeteta i zlostavljanje izvanbračne supruge. Prema priopćenju Državnog odvjetništva (DORH), optuženom se stavlja na teret da je od početka rujna 2021. do kraja siječnja 2024. godine na području Županije splitsko-dalmatinske počinio spolne radnje nad djetetom mlađim od petnaest godina.

Nadalje, optuženiku se pripisuje odgovornost za kontinuirano verbalno i fizičko zlostavljanje izvanbračne supruge u razdoblju od kolovoza 2018. do veljače 2024. godine. Takvo ponašanje, koje se odvijalo pred djecom, uzrokovalo je kod njih osjećaj straha i uznemirenosti, čime je ugrožavao njihov psihofizički razvoj i pravilan odgoj.

Zbog opravdane bojazni da bi boravkom na slobodi mogao nastaviti s činjenjem kaznenih djela, tužiteljstvo je u optužnici predložilo produljenje istražnog zatvora za okrivljenika.

Izvor: Večernji.hr

Izvor: Večernji.hr/Foto:dorh.hr/ZDOSplit

Izvorni autor: PDN/Večernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.