Promjena vremena zahvatilo cijelu Hrvatsku: Na snazi meteoalarmi zbog obilne kiše, grmljavine i jake bure

28.09.2024. 07:45:00

Cijela Hrvatska pod meteoalarmom zbog nadolazećeg grmljavinskog nevremena, obilne kiše i olujnih udara bure. Nakon vjetrovitog dana s temperaturama iznad prosjeka, u noći s petka na subotu očekuje se jače naoblačenje s kišom sa zapada, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Lokalno se predviđaju obilni pljuskovi s grmljavinom, osobito u drugom dijelu dana na istoku zemlje i u Dalmaciji.

Vjetar će biti umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok će u Dalmaciji jugo i jugozapadnjak postupno prelaziti u sjeverozapadnjak. Na sjevernom Jadranu popodne će zapuhati bura, koja će dodatno jačati. Najniže jutarnje temperature kretat će se između 14 i 19 °C, dok će na Jadranu biti nešto toplije, od 19 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura bit će između 18 i 23 °C na kopnu, dok će na Jadranu dosezati od 22 do 26 °C. Tijekom poslijepodneva očekuje se značajan pad temperature u unutrašnjosti.

Foto: DHMZ

Cijela Hrvatska, osim riječke regije i Velebitskog kanala, pod žutim je meteoalarmom, što upozorava na potencijalno opasno vrijeme zbog kiše, grmljavine i jakih udara bure. Riječka regija i Velebitski kanal nalaze se pod narančastim meteoalarmom, što označava opasnije vremenske uvjete, prvenstveno zbog jakih udara bure.

Izvor: 24sata/DHMZ

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/vrijeme

Izvorni autor: PDN/24sata/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.