Promjenjivo vrijeme s obilnijom kišom i grmljavinom: Na jugu najviše sunčanih sati

20.07.2024. 10:09:00

Promjenjivo i nestabilno, mjestimice s obilnijom kišom i pljuskovima s grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Na krajnjem jugu najviše sunčanog vremena. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, drugdje sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka uglavnom od 24 do 29, na Jadranu između 30 i 35 °C.

Današnje vremenske prilike donose promjenjivost i nestabilnost, što znači da bismo trebali biti spremni na različite scenarije ovisno o lokaciji. Mjestimična kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom mogu biti izraženiji, posebno u kontinentalnim krajevima i na sjevernom Jadranu. Stoga, ukoliko planirate aktivnosti na otvorenom, svakako se pripremite na mogućnost iznenadnih pljuskova.

Međutim, za one koji se nalaze na krajnjem jugu, prognoza donosi nešto vedrije vijesti. Tamo se očekuje najviše sunčanog vremena, što znači da će južne obale biti idealno mjesto za uživanje u ljetnim aktivnostima.

Što se vjetra tiče, očekuje se slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar u većem dijelu zemlje. Na sjevernom Jadranu, situacija će biti malo drugačija s umjerenom i jakom burom, dok će drugdje puhati sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Temperaturni raspon će se kretati između 24 i 29 °C u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti nešto toplije s najvišim temperaturama između 30 i 35 °C. Ovo znači da će obalna područja imati prave ljetne uvjete, dok će kontinentalni dijelovi zemlje doživjeti ugodnije, ali ipak tople temperature.

Foto: screenshot/DHMZ

Izvor: DHMZ/Foto:Ilustracija/vrijeme/pixabay

Izvorni autor: PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.