Propust USKOK-a: Ide se u nadzor zbog slučaja Žalac, no iskrsnuo novi problem - spis su poslali EU tužitelju, a zaboravili napraviti kopiju

22.11.2021. 22:01:00

NOVI PROBLEM

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, kako doznaje Dnevnik Nove TV - kreće u nadzor poslova USKOK-a u aferi Softver, u kojoj su priznali propust. No, pritom je naišla na još jedan problem. USKOK je svu dokumentaciju poslao europskom javnom tužitelju, a nije napravio kopiju.

Premijer otvoren - nije gledao dva sata izlaganja šefica DORH-a i USKOK-a kad su i priznale propust sa slučajem izvida protiv Gabrijele Žalac.

"Ne znam jesu li priznali, je li bilo propusta... Ne, ne... razgovarat ću osobno s državnom odvjetnicom kad uhvatimo vremena pa ćemo o tome razgovarati", poručio je premijer Andrej Plenković.

Uz to što o aferi Softver EU tužitelja nisu ni obavijestili, USKOK je, doznaje Nova TV, napravio još jedan propust - svu svoju dokumentaciju o tom slučaju dostavili su EU tužiteljstvu, a nisu napravili kopiju. Dodatan problem za Glavnu državnu odvjetnicu koja kreće u nadzor.

Kako bi mogla provesti nadzor, glavna državna odvjetnica je, doznaje se, zatražila kompletan spis predmeta od Ureda europskog javnog tužitelja. Cilj joj je utvrditi - je li bilo propusta, čiji su to propusti i na što se odnose.

Izvor: Tportal.hr/PDN/ Foto:Davor Kovacevic/Novi list

Izvorni autor: M. Šu./Tportal.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.